Vsetín: Díky digitální lupě bude využije chlapec zbytky zraku

05.12.2018 7:34

Radní města Vsetína schválili přijetí finančního daru Nadace profesora Vejdovského pro základní školu Rokytnice. Peníze jsou určeny na pořízení přenosné digitální lupy - Humanware Explore 8, která je určena pro žáka se zbytky zraku.

Vsetín: Díky digitální lupě bude využije chlapec zbytky zraku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

„Jedná se o dar ve výši 13 390 korun, z čehož 10 500 korun škole darovala firma DM Life, kde je společníkem Dominik Hašek, 2 890 korun poskytli běžci akce Oslavme život během, vysvětlil místostarosta Tomáš Pifka.

Žák třetí třídy dosud využíval jen stolní digitální lupu, která je velká jako počítač. Nedal se proto přenášet. Takže chlapec, když děti pracovaly na koberci, musel zůstávat v lavici. Z některých činností byl kvůli zrakové vadě z některých činností vyčleňovaný.

„S přenosnou lupou, která vypadá jako tablet, ale může jít kamkoli. Navíc od čtvrté třídy, kdy se budou žáci stěhovat z učebny do učebny, bude pro něj mobilní přístroj nezbytností,“ řekl ředitel základní školy Rokytnice Hynek Hromada.

Škole se podařilo získat peníze nejen od Nadace profesora Vejdovského, na nákup přístroje za 19 tisíc 990 korun přispěl také Zlínský kraj.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

7:37 Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

Po několika měsících provedlo město Děčín spolu s technickými službami další test kontejneru na směs…