Vsetín: Masarykova veřejná knihovna - Oslavte s námi týden knihoven

03.10.2017 17:20

Začátek října patří v knihovnách po celé České republice již tradičně kampani Týden knihoven. Nebude tomu jinak ani letos. 21. ročník celostátní akce Týden knihoven vyhlašované Sekcí veřejných knihoven SKIP se od 2. do 8. října zaměří na předškolní děti a jejich rodiny.

Vsetín: Masarykova veřejná knihovna - Oslavte s námi týden knihoven
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

Dětské knihovny Luh, Rokytnice a Dolní náměstí mají přichystánu bohatou nabídku her, soutěží, čtení a tvoření jak v dopoledních hodinách pro školy, tak odpoledne pro širokou veřejnost.

Vyhlašujeme soutěže pro děti a mládež: O poklad strýca Juráša (literární soutěž pro děti vsetínského okresu na téma: Já jsem tvůj člověk – vztah člověka a zvířete) a O nejlepší čtenářskou třídu (čtenářská soutěže pro žáky 2.-5. tříd ZŠ). Více informací o soutěžích na webu  detske.mvk.cz.

Nezapomínáme ani na čtenářské besedy ve zvukové knihovně nebo v K klubu. V týdnu knihoven přivítáme současného spisovatele a básníka, držitele Ceny Jiřího Ortena a dvou cen Magnesia Litera za prózu Marka Šindelku. Beseda a autorské čtení budou (nejen) o jeho posledním románu Únava materiálu. Akce proběhne v rámci projektu Spisovatelé do knihoven.

Od začátku října se opět rozjedou vzdělávací kurzy v knihovně – Virtuální univerzita třetího věku kurz Cestování – co jste možná nevěděli a České dějiny a jejich souvislosti, dále pak kurzy: Internet prakticky, Základy práce s počítačem, Má kniha života, Angličtina a Německá konverzace pro seniory

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Knihovna nakročila k moderní instituci

19:06 Jablonec nad Nisou: Knihovna nakročila k moderní instituci

Městská knihovna Jablonec nad Nisou, p. o., uspěla v dotačním programu Veřejné informační služby kni…