Vsetín: Ondrášovské putování podpoří novou internu

17.04.2018 7:35

Druhou benefiční akcí projektu Společně pro novou internu Vsetínské nemocnice se stane ve středu 25. dubna Ondrášovské putování. Vystoupení Vojenského uměleckého souboru Ondráš se uskuteční v prostorách velkého sálu Domu kultury Vsetín od 18 hodin. Vstupenky jsou již v předprodeji.

Vsetín: Ondrášovské putování podpoří novou internu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

V novém tanečně-hudebním programu se představí téměř celý soubor, který znají diváci mnoha mezinárodních i vrcholných folklorních a kulturních festivalů v ČR. „Pořad je sestavený z tanečních, pěveckých a hudebních vystoupení, spojuje několik etnografických regionů Čech, Moravy, Slezska a Slovenska.

Diváci tak na pódiu sledují různorodost těchto krajů, kterými za dávných časů putovali neohrožení zbojníci. O jednom z nich, zbojníku Ondrášovi z Janovic koluje mnoho legend a pověstí a jeho Ondrášovská tradice se traduje od Kroměříže přes Valašsko až ke slovenskému Trenčínu a dál na východ,“ vysvětlují zástupci souboru.

Akci pořádá dům kultury ve spolupráci se Vsetínskou nemocnicí. Výtěžek ze vstupného a z předaných sponzorských darů podpoří nákup vybavení pro nový interní pavilon.

Vstupné je stanoveno na 150 korun a předprodej probíhá denně na pokladně kina Vatra od 13 do 19.30 hodin, telefonický kontakt: 737 573 429.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

16:14 Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

Koncem předloňského léta mohli Vyškované mezi dálničním přivaděčem a rybníkem Kačencem obdivovat mno…