Vsetín: Padesátka seniorů zdolala Praděd „norskou chůzí“

27.09.2021 17:39 | Tisková zpráva

V rámci projektu Vsetínský senior zvládlo padesát vsetínských seniorů první lekci Nordic Walking chůze s holemi přímo na hřebenech Jeseníků. Pod vedením certifikované instruktorky Ivety Straškrabové a místostarostky Simony Hlaváčové se vydali do nadmořské výšky 1491 metrů.

Vsetín: Padesátka seniorů zdolala Praděd „norskou chůzí“
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

Novinku v podobě Nordic Walking neboli norské chůze s holemi zařadili realizátoři projektu na program pro aktivní seniory, kteří si chtějí udržet zdravou kondici, učit se novým věcem, a udržet si tak zdravou mysl a nadhled.

„Rozhodli jsme se rozšířit aktivity projektu Vsetínský senior mnohem odvážnějším směrem a šli jsme do novinek jako bylo cvičení jógy s plaváním nebo výšlap s holemi přímo na hřebenech Jeseníků. V nelehkých časech jsme zjistili, že péče o zdraví je to nejcennější a naším cílem je postarat se o kondici dříve narozených, aby předčasně neodcházeli do domovů pro seniory, či jiných sociálních služeb. Chceme, aby si udrželi myšlenky na dlouhověkost a kvalitu svého života. Mile mě potěšil velký zájem o tuto aktivitu,“ zhodnotila místostarostka Simona Hlaváčová, která projekt radnice realizuje, a dodala: „V týmu jsme měli i devětaosmdesátiletou účastnici, která bravurně výšlap s holemi zvládla. Ne nadarmo se říká, že chůze je lék na tělo i duši.“

„Přes obvyklou počáteční pochybnost při chůzi s holemi všichni senioři velmi rychle pochopili princip. Skvěle spolupracovali, měli spoustu otázek a záhy se také shodli, že takhle rychle, přitom pohodlně a bez námahy v cíli už dlouho nebyli. Výborná skupina, kde jeden vedle druhého potvrzuje rčení, že věk je jen číslo,“ pochválila účastníky akce lektorka Iveta Škrabánková.

Další aktivity z projektu Vsetínský senior jsou zveřejněny ZDE a ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

22:09 Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

Dobrá zpráva pro peněženky téměř čtyř tisíc nájemníků městských bytů. Radnice jim vrátí rekordní pře…