Vsetín: Senioři se brzy dočkají opravené klubovny

01.07.2018 11:37

Město Vsetín se snaží vytvořit občanům seniorského věku prostor pro setkávání a realizaci jejich zájmů, dovedností v kolektivu, vzdělávání formou besed či sdílení vlastních zážitků.

Vsetín: Senioři se brzy dočkají opravené klubovny
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

K tomu účelu slouží Klub seniorů na Rybníkách - Pod Žamboškou 1579. Ten je umístěn v bezbariérových prostorách mezi dvěma domy s pečovatelskou službou, nedaleko centra města, v blízkosti zastávky MHD.

Klubovnu pravidelně navštěvuje více než sedmdesát seniorů a je otevřená všem zájemcům, ať už se jedná přímo o seniory nebo o spolky. „Počet těch, kteří se zde chtějí scházet, stále přibývá. Jejich zájem o společenský život nás těší a chceme i nadále seniory podporovat v jejich činorodosti a aktivitě,“ řekla místostarostka Simona Hlaváčová.

Do klubovny seniorů se již delší dobu neinvestovalo a postupně se tento fakt podepsal na jeho stavu. „Radnice proto plánuje postupně klubovnu opravit. Již v letošním roce jsme na rekonstrukci vyčlenili více než sto tisíc korun,“ doplnila místostarostka Hlaváčová.

I náplň setkávání se rozšíří

„K rozhodnutí postupně opravit a zvelebit prostory klubovny výrazně pomohl také velký zájem ze strany seniorů o důstojné prostory, kde se mohou pravidelně scházet. Oprava bude zahájena o letních prázdninách. Nejprve dojde k výměně podlahoviny a následně se prostor klubovny vymaluje a na závěr bude položen nový koberec,“ uvedla vedoucí odboru sociálních věcí vsetínské radnice Anna Blechová.

Nejenže se bude v klubovně během dalších let pokračovat v opravách, ale rozšíří se i náplň setkávání. Nabídku aktivit mimo tradiční besedy a přednášky se zajímavými osobnostmi, doplní také relaxační aktivity, jazykové kurzy, cvičení paměti, mezigenerační setkávání a podobně.

„Naší snahou je, aby si zde každý vybral aktivitu podle svého gusta a hlavně se v Klubu seniorů cítil dobře,“ uzavřela Blechová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

22:28 Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

Město Zlín se může pyšnit úspěšnou sezónou bikesharingu v roce 2023, jak naznačují nově zveřejněná d…