Vsetín: Silnici v sídlišti Jasenka čeká od pondělí nejnáročnější fáze opravy

16.08.2020 15:05

V pondělí 17. srpna vstoupí oprava místní komunikace uvnitř sídliště Jasenka do nejnáročnější fáze. Tamní obyvatelé by se proto měli na zhruba dva týdny připravit na významnější dopravní omezení, než je tomu dosud.

Vsetín: Silnici v sídlišti Jasenka čeká od pondělí nejnáročnější fáze opravy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

Oprava komunikace na sídlišti Jasenka započala 7. července. Od té doby až do současnosti probíhá výměna poškozených obrubníků, silniční přídlažby a betonových odvodňovacích žlabů. „V pondělí 17. srpna odstartuje nejnáročnější část opravy, která nejvíce ovlivní život v této části města. Zmíněného dne proběhne frézování stávající živičné vrstvy komunikace a parkovacích ploch podél, a to v celém opravovaném úseku, tedy od vjezdu do sídliště až po výjezd z něj,“ informoval starosta Jiří Růžička s tím, že následovat budou lokální výměny ložné vrstvy, výšková úprava uličních vpustí, poklopů šachet a krytů šoupátek inženýrských sítí a na závěr pokládka nové živičné obrusné vrstvy. „Tato nejnáročnější etapa by měla být hotova v závěru srpna. Probíhat nebude za úplné uzávěry komunikace, a proto prosíme řidiče, aby s ohledem na rozsah prací ve druhé polovině srpna do sídliště zbytečně nezajížděli, omezili parkování automobilů a respektovali přechodná opravní značení,“ dodal starosta.

Oprava komunikace na Jasence bude pokračovat až do druhé poloviny září méně náročnými finálními pracemi. „Realizace této investice přijde městskou pokladnu na 3,13 korun včetně DPH,“ uzavřel starosta Růžička.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vsetín: Město prochází jarní očistou, následovat bude blokové čistění

7:37 Vsetín: Město prochází jarní očistou, následovat bude blokové čistění

Mechanismy Technických služeb (TS) města Vsetína již uklízí cesty a chodníky po skončené zimě. V úte…