Vsetín: Templářské slavnosti oslaví 10. narozeniny

14.08.2020 7:35

Rytířské souboje, dobovou hudbu, spoustu aktivit pro celou rodinu i výtečný zvěřinový guláš mistra Karla Jurčíka. To vše a mnohé další nabídne jubilejní 10. ročník oblíbených Templářských slavností, který proběhne v sobotu 15. srpna na vsetínském zámku a hvězdárně.

Vsetín: Templářské slavnosti oslaví 10. narozeniny
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

Templáři spravovali vsetínské panství na přelomu 13. a 14. století a měli velký podíl na rozvoji oblasti. Z období jejich panování také pochází vůbec první písemná zmínka o existenci Vsetína. Muzeum regionu Valašsko se jim rozhodlo vzdát hold středověkou slavností, která letos slaví už své 10. narozeniny. Za dobu své existence si získala mezi lidmi velkou oblibu a na zámek i hvězdárnu pravidelně láká spousty návštěvníku z celého regionu.

Jubilejní ročník proběhne v sobotu 15. srpna od 14:00 do 21:00 hodin. Příchozí se mohou těšit na vystoupení šermířských skupin Valmont, Marcus M a Velenští zbrojnoši, dobovou hudbu Calata či kejklířskou show formace Kašpaři. „Nebudou chybět ukázky středověké kuchyně a dávných řemesel. I letos dorazí ranhojič a lidé nepřijdou ani o oblíbené létající dravce. Pro děti budou připraveny rytířské trenažéry, střelba z luku a spousta další zábavy,“ doplnil kurátor akce Pavel Mašláň z Muzea regionu Valašsko.

O chuťové buňky příchozích se stejně jako loni postará vyhlášený mistr guláše Karel Jurčík, připravena bude i spousta dalších dobrot k jídlu a pití. Vstupné je vskutku symbolické (plné 50 Kč, snížené 30 Kč), kdo navíc dorazí ve středověkém kostýmu, může na akci úplně zdarma.

Další podrobnosti najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Město zaslíbené podnikání

22:28 Jablonec nad Nisou: Město zaslíbené podnikání

Jablonci nad Nisou se ve vysoké konkurenci podařilo obhájit loňské krajské prvenství. Druhou příčku …