Vsetín: Ve městě jsme si připomněli narození TGM

07.03.2023 21:16 | Tisková zpráva

U příležitosti 173. výročí narození prvního československého prezidenta Tomáše Garrigue Masaryka si v úterý 7. března připomněli u busty prezidenta osvoboditele na ulici Palackého toto významné dějinné datum členové vedení města, žáci místních základních škol, členové zájmových organizací, ale i široká veřejnost.

Vsetín: Ve městě jsme si připomněli narození TGM
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

Za účasti stovky přihlížejících zahájil pietní akt Mužský pěvecký sbor Lumír, po němž následovaly proslovy místostarosty Vsetína Pavla Bartoně, ředitele Státního okresního archivu Vsetín Tomáše Baletky a žáků základní školy Sychrov, kteří zazpívali také oblíbenou píseň TGM Ach synku, synku.

„Naše vlast měla za svou existenci dosud jedenáct prezidentů. Na některé z nich vzpomínáme s úctou a respektem. Tomáš Garrigue Masaryk mezi ně dozajista patří. Vzhledem k tomu, že výročí jeho narození si připomínáme pouhé dva dny před inaugurací našeho dvanáctého prezidenta Petra Pavla, přál bych si, aby se i on svým působením stal takovým prezidentem, jehož bude uznávat a respektovat více než jen lehce nadpoloviční většina naší společnosti,“ uvedl při projevu místostarosta Pavel Bartoň (ANO 2011), který poté spolu s dalšími místostarosty Petrem Kudlíkem (ANO 2011) a Jiřím Růžičkou (KDU-ČSL) položil k památníku TGM květiny a svíce. Následně se přidali i další přítomní a na závěr všichni společně zakončili pietní akt zpěvem české národní hymny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Domažlice: Nově odhalený pamětní kámen připomíná 20. výročí vstupu do Evropské unie

16:29 Domažlice: Nově odhalený pamětní kámen připomíná 20. výročí vstupu do Evropské unie

Dvě ruce, které se vzájemně spojují, jsou dominantou na pamětním kamenu s pamětní deskou, které upom…