Vyškov: Autobusové nádraží - linky se přesouvají na nová stanoviště

05.12.2019 8:35

Zásadní rekonstrukce vyškovského autobusového nádraží vstupuje do své závěrečné etapy. A rovněž to přináší změny v provozu. Označení jednotlivých stanovišť bude stále ještě provizorní pomocí mobilních označníků. Linky na jednotlivých stanovištích zůstávají stejné beze změny, pouze se přesouvají na jiné místo.

Vyškov: Autobusové nádraží - linky se přesouvají na nová stanoviště
Foto: Vyškov
Popisek: Vyškov

Poslední stání číslo 10 až 12 budou podle zástupců společnosti KRODOS SERVIS a.s., která autobusové nádraží provozuje, umístěná mimo ostrůvek pouze na volné ploše. Ta představuje budoucí parkoviště osobních aut. „Ve finále budeme stanoviště posunovat doprava, kdy první tři umístíme pod centrálním zastřešením před budovou tak, jak bylo od začátku úprav zamýšleno. K dispozici bude rovněž už i výstupní hrana, vzhledem k výjezdovým křivkám zatím poslouží vždy jen pro jeden autobus, po ukončení prací pro dva. V omezené míře lze používat již také zadní parkoviště autobusů,“ přiblížil aktuální stav rekonstrukce předseda představenstva společnosti Petr Lhotský.

V době přesunu stanovišť, které je naplánováno na sobotní (30. listopadu) ranní hodiny, bude již v provozu také osvětlení ostrůvků.

Hlavní práce na roky plánované rekonstrukci autobusového nádraží začaly v červenci. Od poloviny září museli cestující zapomenout na dosavadní rozmístění nástupišť. Přední část přilehlá k výpravní budově pak byla uzavřená. „Práce budou nyní probíhat v prostoru od prvního ostrůvku (1 až 3) doprava k budově, kde pokračuje výstavba centrálního zastřešení a v prostoru vlevo od ostrůvků (za stanovišti 10 až 12), kde je v plánu výstavba ostrůvku s parkovacím stáním pro pět autobusů,“ doplnil za společnost Lhotský s tím, že práce by měly skončit do konce ledna 2020.

Dál platí nutnost dbát zvýšené opatrnosti a pozornosti na plochách mezi jednotlivými nástupišti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

19:06 Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

Využijte možnost bezplatné přepravy z Labské stezky přes Klíši a Bukov na Severní Terasu.