Vyškov: Nemocnice slaví 70. V příštích letech se rozšíří o Centrum přirozeného porodu

27.10.2021 16:22 | Tisková zpráva

Dveře svých ordinací pacientům poprvé otevřeli v roce 1951. Letos si lékaři a personál vyškovské nemocnice připomínají 70. výročí od jejího založení. Slavnostního setkání se dnes (25. října 2021) zúčastnil i jihomoravský hejtman Jan Grolich.

Vyškov: Nemocnice slaví 70. V příštích letech se rozšíří o Centrum přirozeného porodu
Foto: Vyškov
Popisek: Vyškov

Nemocnice je součástí základní sítě zdravotnických zařízení Jihomoravského kraje. „Nemocnice není jen instituce. Je to živý organismus, ke kterému vzhlíží veřejnost a za který společně dýchají lékaři a personál. Je zařízením, které pozvedá prestiž daného města i regionu a vytváří pocit bezpečí pro obyvatele při jejich eventuálních zdravotních problémech. Tak je tomu i ve Vyškově. Děkuji všem pracovníkům za to, že jsou partnery, na které je absolutní spolehnutí, “ vyzdvihl hejtman Jihomoravského kraje Jan Grolich.

Za posledních deset let se podařilo zdravotnické zázemí výrazně zmodernizovat a zpříjemnit tak prostředí pro poskytování preventivní, diagnostické i ošetřovatelské péče pro pacienty. Ze stavebních a přístrojových investic se dá zmínit třeba dobudování neurologické jednotky intenzivní péče, stavba iktového centra, revitalizace lékárny nebo Centra následné péče.

„Za dobu existence nemocnice zaznamenala společnost i medicína obrovský pokrok, který ovlivnil i rozvoj a modernizaci našeho zařízení. Všem, kteří v nemocnici kdy pracovali a pomáhali ji budovat, bych rád poděkoval za jejich profesionální úsilí, nasazení a každodenní nelehkou práci, mnohdy nad rámec svých povinností,“ uvedl ředitel Zdeněk Horák.

Do vyškovské porodnice se často sjíždí maminky z širokého okolí i zahraničí toužící po přirozeném porodu. Aby se jim přání nastávajících rodičů dařila plnit, plánuje v následujících dvou letech Jihomoravský kraj rozšířit tamní porodnici o tzv. „Centrum přirozeného porodu“. Vybudování dalších pokojů pro tyto účely přijde na zhruba 25 milionů korun. Podle počtu ročně odvedených porodů vyplývá, že obliba porodnice rok od roku stoupá.

Vyškovská porodnice se stala již před mnoha lety centrem respektujícího porodnictví. Ženu plně podporují ve způsobu porodu, který společně naplánovali. Pyšní se titulem Baby friendly hospital a systémem rooming-in.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mladá Boleslav: Na telematický systém bude napojena i městská hromadná doprava

19:06 Mladá Boleslav: Na telematický systém bude napojena i městská hromadná doprava

Autobusy MHD v Mladé Boleslavi budou v blízké budoucnosti také napojeny na řídicí dopravní systémy. …