Vyškov: Výměna sprch pomůže vyřešit problémy s teplotou

09.07.2019 12:48

Letní plavecký areál vyškovského aquaparku dostane novou nerezovou vanu a v ní řadu nových atrakcí. Zásadní investici ovšem plavci pocítí až v další letní sezoně. Správa majetku města Vyškova, pod kterou aquapark spadá, ale nelení a na letošek naplánovala další důležitý záměr: výměnu sprch uvnitř objektu za elektronické. Zvýší se tak komfort návštěvníků.

Vyškov: Výměna sprch pomůže vyřešit problémy s teplotou
Foto: Vyškov
Popisek: Vyškov

Současný technologický okruh sprch včetně rozvodů je již zastaralý a způsobuje problémy nejen návštěvníkům, ale také údržbě. Elektronické sprchy jsou dnes dodávané v takovém provedení, že je prakticky nemožné je mechanicky poškodit. Půjde o senzory, které reagují na pohyb.

Úplně jinak je nastavená i údržba. Probíhá v automatickém režimu. Znamená to, že po skončení provozu v určitých časových intervalech probíhá proplach a termodesinfekce. „Takže údržbu nastavíme například na noční hodiny a ta se postará o odstranění mikrobiologického znečištění. Instalace nového sprchového systému tak zásadním způsobem zvýší uživatelské pohodlí návštěvníků a minimalizuje problémy s teplotou a zanášením soustav,“ shrnul ředitel Správy majetku města Vyškova Jaroslav Hastík.

Náklady pokryje investiční fond příspěvkové organizace města, předpokládají se ve výši 650 tisíc korun. „Rádi bychom, aby se výměna za nový systém zvládla v zářijové odstávce. Víc ale budeme pochopitelně vědět až po výběrovém řízení na dodavatele. Podstatné je, že po výměně zásadním způsobem zvýšíme účinnost celého systému desinfekce sprchové vody. Navíc dojde k úspoře při údržbě a při výměně sprchových hlavic a ovládacích tlačítek. Celkově jde o další pozitivní zprávu směrem k našim návštěvníkům,“ doplnil k investici místostarosta Vyškova Roman Celý.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prostějov: Botanická zahrada se připravuje na oslavy

11:17 Prostějov: Botanická zahrada se připravuje na oslavy

V rámci příprav oslav 90. výročí založení Botanické zahrady Petra Albrechta v Prostějově, které se u…