Využijte e-aukce jako znojemská radnice a plaťte za energie výrazně méně

27.07.2013 16:53

Po velmi dobrých zkušenostech z e-aukcí, které městu šetří nemalé prostředky, se vedení znojemské radnice rozhodlo podpořit myšlenku elektronických aukcí k nákupu elektřiny a plynu pro domácnosti, firmy, živnostníky a společenství vlastníků jednotek. Na podzim se má konat první elektronická dražba těchto dvou komodit.

Využijte e-aukce jako znojemská radnice a plaťte za energie výrazně méně
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Vedení radnice přesvědčily zkušenosti z ostatních měst i přístup firmy A-tender s.r.o., která nabízí zájemcům férové podmínky. U každého účastníka totiž garantují úsporu minimálně 11 %. Pokud bude úspora nižší, účastníci e-aukce smlouvu na novou dvouletou dodávku energií uzavírat nemusí. Úspory se přitom běžně pohybují mezi 20 až 30 %. Přesná výše úspory bude známá v okamžiku ukončení e-aukce, kterou budou moci zájemci sledovat v přímém přenosu. „Je nutné říci, že pro občany je celý proces bezplatný. Žádné závazky neplynou ani městu, to je pouze mediátorem, tedy pomáhá s propagací a zvyšuje informovanost o možnosti využít této elektronické aukce,“ vysvětluje starosta Vlastimil Gabrhel.

„Pokud budou mít občané nebo podnikatelé o e-aukci zájem, postačí, když se dostaví na naše tzv. sběrné místo dat, které nám propůjčilo město, tedy do prostor podnikatelského inkubátoru na náměstí Armády 8. S sebou je nutné vzít jednak své roční vyúčtování za energie, jednak platnou smlouvu se stávajícím dodavatelem, včetně všech dodatků. Tam mu také zodpovíme všechny otázky,“ doplňuje František Sadílek, jednatel společnosti A-tender s.r.o., která bude proces e-aukce administrovat. O zájemce se bude starat proškolený pracovník firmy. K dostižení bude vždy v pondělí a ve středu od 14:00 do 18:00 hodin, od 29. července až do 9. října.

V plánu jsou také veřejné prezentace myšlenky e-aukcí energií pro občany i podnikatele ze Znojma a okolí.  První proběhne ve středu 14. srpna od 17:00 hodin ve velkém zasedacím sále v budově úřadu na náměstí Armády, další pak ve středu 18. září. Samotná první „ostrá“ e-aukce je potom naplánována na druhou polovinu října. Pozváni budou jak samotní účastníci, tak i zastupitelé města a novináři. Všechny informace k e-aukci energií jsou rovněž dostupné na www.znojmocity.cz.

Jak funguje e-aukce

Elektronická aukce, neboli e-aukce, je soutěž o nákup zboží (např. energií), která probíhá ve virtuálním prostředí, tedy na počítačové síti. Firmy ve snaze získat zakázku pro sebe se předhánějí v cenových nabídkách. V současné době jde o nejefektivnější způsob, jak přinutit dodavatele (např. energií) své ceny snížit na nejnižší možnou úroveň. Dodavatelé energií cení balík domácností a podnikatelů jako celek, ne každého odběratele zvlášť, proto každý má možnost získat výrazně lepší ceny, než pokud by se s dodavatelem energií snažil „smlouvat“ sám.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: znojmocity.cz

inflace

jeden z posledních vašich slibů byl, že inflace klesne. A zase jste se hodně mýlil, inflace v České republice stoupá!! jak je to možné?? Stát vám platí 14 poradců, mezi nimi Křečka, to ani on nevěděl že inflace a ceny budou neustále stoupat?? Tak k čemu tam vlastně všichni jste ???

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velké Meziříčí: Město získalo strategický pozemek

16:14 Velké Meziříčí: Město získalo strategický pozemek

Město směnilo s farností dům vedle špitálku za farskou zahradu a pozemek u skládky. Směnu schválili …