Zábřeh: Budování parkoviště za kulturákem se přesouvá na jaro, prioritu dostala Postřelmovská

07.11.2022 14:05 | Tisková zpráva

Od července probíhá v centru města jedna z největších investičních akcí roku. Za kulturním domem a u polikliniky je budováno nové parkoviště, kompletní rekonstrukcí prochází část ulice Postřelmovská i parkoviště a komunikace mezi restaurací Club a prodejnou Denali Sport.

Zábřeh: Budování parkoviště za kulturákem se přesouvá na jaro, prioritu dostala Postřelmovská
Foto: youtube.com
Popisek: Zábřeh na Moravě

Nepředvídatelný stav pod komunikací na Postřelmovské, kdy statické zkoušky v průběhu stavby odhalily tzv. neúnosné podloží, zapříčinil zpoždění postupu prací. Podloží bylo nutné sanovat ve větším rozsahu, než předpokládala projektová příprava, což způsobilo celkové zdržení stavby. 

Anketa

Líbil se vám plakát „Putin v pytli na mrtvoly“, který vyvěsil Rakušan?

2%
97%
hlasovalo: 33147 lidí

„Stavební práce navíc musejí probíhat postupně, protože je nutné zajistit čtyřiadvacetihodinový přístup pro potřeby pošty, Policie ČR a ostatních subjektů, které mají v ulici sídlo. Současně bylo nutné řešit přeložky většiny inženýrských sítí,“ vysvětlil vedoucí odboru rozvoje a územního plánování Dalibor Bartoň.

Vzhledem k tomu, že se jedná o hlavní dopravní tepnu města, jsou veškeré stavební práce v současné době směřovány na dokončení prací na komunikaci Postřelmovské ulice, kde nově vzniknou pruhy pro cyklisty, nové autobusové zastávky a odbočovací pruhy do Bezručovy ulice a směrem na parkoviště za kulturním domem. V průběhu listopadu bude dokončena komunikace a parkoviště mezi restaurací Club a prodejnou Denali Sport.

„Aby byly práce provedeny kvalitně, dostaly tyto dvě části prioritu. Po dohodě se stavební firmou je budování plánovaného parkoviště za kulturním domem a parkoviště u polikliniky včetně křižovatky ulic Bezručova a Postřelmovská přesunuto na jaro 2023. Přes zimní měsíce budou obě parkoviště částečně řidičům zpřístupněna,“ uvedl starosta František John.

Důvodem přesunutí stavebních prací na jaro příštího roku je nevyzpytatelnost klimatických podmínek a s tím spojené možné zastavení prací kvůli potřebě dodržení technologických norem pro provádění stavebních prací. V souvislosti s touto stavbou jde ruku v ruce i obnova veřejného osvětlení a s ním související odstávka nasvětlení kruhového objezdu u kulturního domu. Osvětlení bude zprovozněno nejpozději na přelomu října a listopadu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Písek: Na náplavce začaly vyrůstat první dvě sochy z písku

7:04 Písek: Na náplavce začaly vyrůstat první dvě sochy z písku

Sochaři začali ve středu pracovat na prvních dvou obřích pískových sochách. Ráno nákladní auto přive…