Žatec: Open Air Opera 2019 - Libuše v hlavní roli s Evou Urbanovou

18.12.2018 11:30

V druhém ročníku Open Air Opery v Žatci se návštěvníci mohou těšit na živou operu Libuše, která se uskuteční v Letním amfiteátru již 25. května 2019.

Žatec: Open Air Opera 2019 - Libuše v hlavní roli s Evou Urbanovou
Foto: wikipedia
Popisek: Žatec.

Velkolepý a unikátní scénický počin pod širým nebem se špičkovým pěveckým obsazením v podání souboru a orchestru Severočeského divadla Ústí nad Labem. V hlavní roli s Evou Urbanovou. Do 31. prosince lze zakoupit vstupenky se slevou na pokladně žateckého divadla. V rámci oslav 170 let od otevření Městské divadla v Žatci vám přinášíme jedinečný zážitek pod otevřeným nebem, operu živě za doprovodu orchestru a sboru Severočeského divadla Ústí nad Labem.

Letní amfiteátr Žatec ( Vrchlického ulice, Žatce) 25. 5. 2019 od 21:00 hod.

Pořadatelem je Městské divadlo Žatec.

Libuše není jen vrcholnou slavnostní operou, nýbrž představuje také významný symbol české národní kultury. Bedřich Smetana dokončil tuto operu v roce 1872, na jevišti však zazněla až o devět let později při prvním otevření Národního divadla. Toto dílo je určeno především pro slavnostní příležitosti a i dnes je v Národním divadle uváděno pouze ve významné dny a o státních svátcích. Smetana v něm mistrovsky zpracoval mytický příběh o bájné české kněžně a sporu dvou bratří, ústící v akt smíření a obraz věštby radostné budoucnosti českého národa. Libuše je nerozlučně spjata s moderními českými dějinami i dějinami nejen Národního divadla, kde mnohokrát v minulosti zazněla jako dílo zcela mimořádné svým humanistickým a společenským poselstvím.

V hlavní roli Libuše se představí slavná česká sopranistka světového renomé Eva Urbanová.

Délka představení: 2 hodiny 40 minut.

Opera je nastudována v češtině.

Cílem akce je představit operu v její plné monumentalitě, oslovit příznivce opery i nové návštěvníky, kteří preferují neformální prostředí, a nabídnout nevšední a mimořádný zážitek v přírodním amfiteátru. Žatecké divadlo by rádo do budoucna vytvořilo tradici operních produkcí pod širým nebem. Další potřebné informace najdete ZDE.

Vstupenky je možné zakoupit osobně v pokladně Městského divadla, Dvořákova 27, Žatec. Lze je též rezervovat na tel. 415 710 519, nebo mailem ZDE

Vstupenky lze zakoupit ve dvou cenových kategoriích, pro spodní a horní část amfiteátru.
Do 31. 12. 2018       I. kategorie 590 Kč         II. kategorie 490 Kč
Do 14. 5. 2019         I. kategorie 690 Kč         II. kategorie 590 Kč
Do 25. 5. 2019         I. kategorie 790 Kč         II. kategorie 690 Kč
Sleva pro držitele průkazky ZTP a ZTP/P.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: V cykloparku byl dokončen už čtvrtý singletrail, dlouhý skoro sedm kilometrů

19:06 Aš: V cykloparku byl dokončen už čtvrtý singletrail, dlouhý skoro sedm kilometrů

V lesním terénu vrchu Háj byla nedávno dokončena stavba sedm kilometrů dlouhé přírodní trasy pro vyz…