Žatec hledá už počtvrté nájemce Restaurace U Orloje s minipivovarem

06.11.2021 20:06

Město Žatec a jeho příspěvková organizace Chrám chmele a piva vypisují další kolo výběrového řízení na nájemce Restaurace U Orloje. Zájemci mohou podávat přihlášky do 30. listopadu.

Žatec hledá už počtvrté nájemce Restaurace U Orloje s minipivovarem
Foto: wikipedia
Popisek: Žatec.

V předchozích třech kolech výběrového řízení se objevilo několik zájemců, žádný z nich ale nakonec nepodal nabídku. 

Anketa

Věříte, že Fialova vláda bude dobře hájit naše národní zájmy?

2%
96%
hlasovalo: 47383 lidí
Jelikož je záměrem města a jeho příspěvkové organizace skutečně najít provozovatele, jenž by zajistil komerční chod restaurace s minipivovarem, schválili tento týden žatečtí radní upravené podmínky pronájmu.

Hlavní změna podmínek spočívá ve snížení ročního nájemného o polovinu, které bude v konečné fázi 480 tisíc korun ročně (40 tisíc Kč měsíčně). A od data uzavření smlouvy do 30. 06. 2022 bude měsíční nájemné ve výši ¼ tohoto nájemného. Tato podmínka má umožnit plynulý začátek podnikatelské aktivity. Město se tím snaží co nejvíce vyjít vstříc případným zájemcům.

„Po opakovaných výzvách se nenašel nájemce, který by akceptoval navržené podmínky. Majetek obce samozřejmě musí být využíván účelně a hospodárně, nicméně v případě restaurace město sleduje nejen zájem ekonomický, ale také zájem na propagaci města, rozvoji turismu a podpoře místních i jiných podnikatelů v oblasti gastronomie, kteří byli stiženi koronavirovou krizí. Nerovnoměrné rozložení nájemného může přispět k dosažení těchto zájmů,“ potvrdil místostarosta Jaroslav Špička, že cílem není jen finanční zisk, ale také dlouhodobá podpora turistiky ve městě.

Záměr pronajmout Restauraci U Orloje s minipivovarem a dětskou hernou schválilo Zastupitelstvo města Žatce na začátku letošního roku. Důvodem je najít zkušeného provozovatele komerční restaurace, která zatím příspěvkové organizaci Chrám chmele a pivu přinášela spíše finanční ztráty. Důvodem byla i skutečnost, že je komplikované pro příspěvkovou organizaci města zajistit jak komplexní nabídku turistům, tak komerční provoz restaurace s minipivovarem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…