Zlín: Město vysadí téměř čtyři stovky stromů

21.09.2019 19:23

Některý rok devatenáct, některý šest, další zase dvacet jedna. Letos však už téměř třicet! Řeč je o počtu vysazených stromů, které na území města nepochopitelně zničí vandalové ať už zlomením či navrtáním. Do výčtu patří i nenechaví zloději.

Zlín: Město vysadí téměř čtyři stovky stromů
Foto: zlin.eu
Popisek: Zlín, ilustrační foto.

„Je to pro nás nepochopitelné jednání. Každoročně takto přijdeme o řadu nově vysazených i zapěstovaných stromů, které zničí přímo lidé a my je pak musíme vysadit znovu. Přitom pracovníci odboru zeleně mají již dost práce s tím udržet v období sucha vysazené stromy vůbec při životě,“ uvedl Bedřich Landsfeld, náměstek primátora pro oblast životního prostředí. Průměrný strom funguje jako tři i více klimatizačních jednotek. Neposkytuje jen stín, ale pohlcuje i prach a vypařováním vody ochlazuje okolí.

V období od října do konce listopadu bude Odbor městské zeleně vysazovat téměř čtyři stovky nových stromů. Kolik z nich však opět nepřežije řádění vandalů, kteří při svém omezeném rozhledu ani netuší, že vlastně škodí sami sobě, je otázkou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

16:14 Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

Duševní zdraví a osobní rozvoj mladé generace podporují nově otevřené tzv. terapeutické a seberozvoj…