Zlín: V Malenovicích vzniknou dvě nové třídy pro prvňáčky

01.05.2015 18:37

Kapacitu základní školy na třídě Svobody v Malenovicích rozšíří dvě nové třídy. Učit se v nich budou prvňáčci, kteří nastoupí ke školnímu vzdělávání v září. Třídy pro ně budou vybudovány během letních prázdnin.

Zlín: V Malenovicích vzniknou dvě nové třídy pro prvňáčky
Foto: zlin.eu
Popisek: Letecký pohled na centrum města Zlín

Nové třídy s celkovou kapacitou 44 míst vzniknou v prostorách, kde původně byly. Zrušeny byly v minulosti kvůli přechodnému úbytku žáků. Poslední roky je měla od města bezplatně ve výpůjčce Základní umělecká škola Zlín – Malenovice (ZUŠ). „Nyní je musíme znovu přebudovat na třídy pro prvňáčky. Nepůjde o vysoké náklady, odhadem o 200 tisíc korun, protože pouze vracíme tyto prostory do původního stavu, navíc v nich až dosud probíhala také výuka,“ konstatovala náměstkyně primátora Kateřina Francová, do jejichž kompetencí patří školství.

Přestože budou třídy od září opět sloužit především prvňáčkům, ZUŠ bude ve škole nadále působit. „K dispozici bude mít vždy odpoledne dvě třídy, po ukončení řádné výuky žáků základní školy. Není to žádný problém, činnost Základní umělecké školy vždy probíhá odpoledne,“ prohlásil Milan Smola z Odboru školství magistrátu.

Díky novým třídám se zvedne celková kapacita základní školy v Malenovicích na 450 míst.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Zlin.eu

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Škola na Okružní se i nadále pyšní přívlastkem „volejbalová“

7:37 Zlín: Škola na Okružní se i nadále pyšní přívlastkem „volejbalová“

ZŠ Okružní na Jižních Svazích se stále pyšní přívlastkem Partnerská škola Českého volejbalového svaz…