Znojmo: Burčákfest láká na víno, burčák i šlapání hroznů bosýma dívčíma nohama

25.09.2019 14:05

Poslední zářiový týden vyvrcholí ve Znojmě tradičním Burčákfestem v areálu Louckého kláštera. Lákadlem je burčák, dobré víno, hudba a unikátní podívaná – šlapání hroznů bosýma dívčíma nohama.

Znojmo: Burčákfest láká na víno, burčák i šlapání hroznů bosýma dívčíma nohama
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Festival Burčákfest se letos bude konat již 15. rokem. Do kalendáře si zapište pátek 27. září a sobotu 28. září. Po oba dva dny bude v areálu kláštera v nabídce nejen kvalitní burčák, ale i víno firmy Znovínu Znojmo.  Na nádvoří bude probíhat hudební program, soutěž ve šlapání hroznů (sobota) a možnost ochutnávky burčáku (vedle prodejny stáčených vín). Vinařský program má tradičně své místo ve Štukovém sále, a to za doprovodu cimbálové muziky.

Unikátní podívaná – Šlapání hroznů bosýma dívčíma nohama – propukne na nádvoří kláštera v sobotu od 14.00 do 16.00 hodin. Účelem je výroba speciálního vína s názvem Šlapané víno. Za doprovodu Charlie Slavík Revue, se bude odehrávat u historického kládového lisu. Účastnice získají zajímavý dárek a budou uvedeny na zadní etiketě vína, které bude v prodeji při Burčákfestu v roce 2020. Šlapané víno Tramín červený 2018 bude poprvé v prodeji v Louckém klášteře od pátku 27. září 2019.

Hudba bude znít na nádvoří, v klášteře i jízdárně

Hudební program nabídne vystoupení různých žánrů, od kytarového vystoupení Jerry & son, přes cimbál, až po country – folkový koncert Paroháčů nebo koncert Znojemských hudebníků. V jízdárně letos zahrají v pátek Wohnout a Guns ´N´ Roses tribute Czech Republic a v sobotu GIPSY.CZ. 

Dvoudenní vstupné do celého areálu kláštera, včetně pátečního zahajovacího koncertu WOHNOUT v jízdárně lze zakoupit v předprodeji za 320,- Kč do 31. srpna 2019, později za 350,- Kč nebo na místě za 390,- Kč. Vstupné lze zakoupit i na pátek a sobotu zvlášť. Více na ZDE.  V předprodeji je možno zakoupit vstupenky ve všech sítích TICKETPORTAL nebo elektronicky na www.tickeportal.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mladá Boleslav: Na telematický systém bude napojena i městská hromadná doprava

19:06 Mladá Boleslav: Na telematický systém bude napojena i městská hromadná doprava

Autobusy MHD v Mladé Boleslavi budou v blízké budoucnosti také napojeny na řídicí dopravní systémy. …