Znojmo: Dny partnerských měst nabídnou kulturu i gastronomii

27.04.2018 15:18

Dny partnerských měst vypuknou už příští týden! V pátek 4. a v sobotu 5. května, tradičně na Horním náměstí, se budou moci návštěvníci seznámit s gastronomií a kulturou našich partnerských měst.

Znojmo: Dny partnerských měst nabídnou kulturu i gastronomii
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

V letošním roce přivítáme rakouský Retz, polskou Strzegom, slovenské Nové Zámky a Bratislavu Ružinov a italská města Pontassieve, Trento Povo a Villazzano. Do Znojma zavítá také nové partnerské město Chrudim.

V rámci kulturního programu, který bude plně v kompetenci souborů z partnerských měst, za Znojmo vystoupí také Big Band pod vedením Karla Fojtíka a hudební uskupení VOKAP. Lákat budou ale i stánky, ve kterých budou mít návštěvníci možnost ochutnat tradiční italské speciality, rakouská vína nebo slovenské sýry.

„V rámci Dnů partnerských měst bychom také rádi oslavili 20. výročí spolupráce s partnerským městem Retz. Jednou z připomínek tohoto výročí je soutěž a následná výstava fotografií Fotíme u sousedů, která bude probíhat na Horním náměstí,“ připomíná starosta Znojma Jan Grois. Program má město přichystané i pro delegace z partnerských měst.

Běh o pohár starosty města Znojma

„V rámci doprovodného programu jim ukážeme novou turistickou atraktivitu města, a to prohlídku hradebního opevnění s průvodcem. Vezmeme je rovněž na prohlídku našeho partnerského města Retz, které je jen několik kilometrů vzdálené,“ doplňuje starosta Grois.

V sobotu 5. května proběhne také Běh o pohár starosty města Znojma. Start hlavního závodu je v 11:00. Ženy běží 3,5 km, muži 7 km. Trasa závodu povede historickým centrem města a údolím řeky Dyje. Více informací k závodu najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

22:28 Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

Experti na školství vyrazili za inspirací do holandských škol. Třicet osm zástupců škol z celého Čes…