Znojmo: Město opraví kapličku v Kasárnách

08.10.2019 16:29

Na pondělním zasedání rady města schválili radní kompletní rekonstrukci kapličky v Kasárnách, jedné z dominant této obce.

Znojmo: Město opraví kapličku v Kasárnách
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

„Bylo to jedno z velkých přání místních. Jsem rád, že se nám konečně podařilo najít zhotovitele, protože výběrové řízení na opravu kapličky jsme museli vypsat opakovaně a restaurátora na opravu sochy jsme poptali zvlášť. Skvělé také je, že se nám podařilo získat dotaci z Jihomoravského kraje,“ říká starosta Jan Grois.

Kaplička v Kasárnách, která se nachází přímo u hlavního tahu, se dočká kompletní rekonstrukce. Opraví se fasáda, vstupní dveře i okna, zkrášlí se zeleň v okolí, vysadí se tu dva keře a jedna lípa a odpočívat budou moci lidé na dvou nových lavičkách.

Do opravy kapličky v Kasárnách město investuje 1,6 milionů korun, přičemž 500 000 korun uhradí dotace z Jihomoravského kraje. Práce provede firma OSP z Moravského Krumlova, která podala nejvýhodnější nabídku. Práce by měly započít v druhé polovině října, a pokud bude dobré počasí, bude hotovo do konce listopadu.

Počítá se rovněž s restaurování sochy sv. Jana Nepomuckého, to se provede v roce 2020. Socha se následně přesune na důstojnější místo o cca 1,3 metrů dál od svého nynějšího místa.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrava: Poučení i zábavu nabídl program pátečního Dne země v Komenského sadech

7:37 Ostrava: Poučení i zábavu nabídl program pátečního Dne země v Komenského sadech

Den Země, tradiční environmentální akce, nabídnul v pátek 19. dubna v Komenského sadech bohatý progr…