Znojmo: Město zpracuje projekt na další etapu obnovy Jubilejního parku a Kolonky

16.05.2019 21:10

Město v současné době nechává zpracovávat projektové dokumentace, které se týkají úprav dvou oblíbených lokalit – Jubilejního parku a Kolonky. U obou se jedná o projekty, jež řeší již navazující práce.

Znojmo: Město zpracuje projekt na další etapu obnovy Jubilejního parku a Kolonky
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Památková obnova Jubilejního parku započala loni a jejím cílem je navrácení historické podoby parku tak, jak ji v roce 1928 navrhl významný zahradní architekt první republiky Josef Kumpán. Výsledkem první etapy obnovy je revitalizovaná horní část parku (u základní školy). Město do první etapy projektu Památkové obnovy Jubilejního parku investovalo více než 7 200 000 korun a otevřelo ji u příležitosti oslav 100 let republiky.

„Pokračovat chceme právě další etapou Jubilejního parku, protože se jedná o jeden z nejlépe zachovaných a současně nejvýznamnějších menších objektů zahradní architektury u nás. I proto je cílem nanejvýš pečlivá památková obnova,“ uvedl starosta města Jan Grois.

Projekt zpracuje, stejně jako při první etapě, jedna z nejkvalifikovanějších kanceláří, která se specializuje právě na projekty obnov památkově chráněných objektů – firma Ing. Pavel Šimek – Florart, projekční a poradenská kancelář pro zahradní a krajinářskou tvorbu.

Projektová dokumentace se bude týkat nejen realizace rekonstrukce parku samotného (příprava území, cesty, opěrné prvky, přípojky vody, závlaha aj.), ale druhá část zahrnuje také řešení vodního prvku na místě původního brouzdaliště.

Úprav se dočká i Kolonka (vnitroblok ulic Pražská, Slovenská, Rumunská a Jugoslávská). „V loňském roce proběhla revitalizace v Kolonce. Vysadili jsme nové stromy a nechali jsme obměnit mobiliář. Dále budeme chtít navázat úpravou veřejného osvětlení, umístěním závlah v centrální části parku a terénními úpravami,“ vysvětluje místostarosta Jakub Malačka.

Projektovou dokumentaci na Kolonku vypracuje jedna z předních českých zahradních a parkových inženýrek Eva Wagnerová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…