Znojmo: Okresní soud bude mít nové přísedící. Zájemci se už mohou hlásit

19.12.2017 18:17

V roce 2018 proběhnou volby přísedících Okresního soudu ve Znojmě pro nadcházející volební období 2018 – 2022. Kandidáty navrhují členové příslušného zastupitelstva. V případě zájmu o tuto funkci se mohou uchazeči nejdříve obrátit na správu Okresního soudu ve Znojmě.

Znojmo: Okresní soud bude mít nové přísedící. Zájemci se už mohou hlásit
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Kontaktní osobou pro to je Milada Švejdová, ředitelka správy Okresního soudu ve Znojmě, která novým zájemcům předá informace o tom, jak proces volby přísedícího probíhá, kdo se jím může stát i to, jak se přihlásit. Kontaktovat ji lze na telefonním čísle 608 955 546 nebo na e-mailové adrese ZDE.

Přísedícím může být ustanoven státní občan České republiky, který je plně svéprávný, bezúhonný a jestliže jeho zkušenosti a morální vlastnosti dávají záruku, že budou svou funkci řádně zastávat. Podmínkou je dovršení věku 30 let a souhlas s vlastním ustanovením za přísedícího.

Jedná se o výkon veřejné funkce, který představuje překážku v práci z důvodu obecného zájmu, zaměstnavatel je proto povinen poskytnout zaměstnanci pracovní volno pro její výkon. Přísedící by zpravidla neměli zasedat více než 20 dnů v kalendářním roce. Odměna přísedícím dle zákona nenáleží.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Proč jste odpískali jednání o penzích?

Nemyslíte, že jste tím koalici nahráli na smeč, že bude tvrdit, jak ona něco prosadila, že vás přizvala k jednání, ale vy jste to odmítli? Kdybyste jednali dál, mohli jste předložit vlastní návrhy, možná by neprošli, ale bylo by evidentní, že jste je podali a chtěli jste reformu, která je potřeba ře...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Koupaliště na Písečném ostrově je otevřené

22:28 Litoměřice: Koupaliště na Písečném ostrově je otevřené

S příchodem letního počasí otevřelo své brány letní koupaliště na Písečném ostrově v Litoměřicích. V…