Jihlava: Heulosem ve čtvrtek proběhnou světlušky

15.05.2024 13:37 | Tisková zpráva

Noční běh pro Světlušku se v Jihlavě uskuteční 16. května. Veškerý výtěžek ze startovného půjde projektu Nadačního fondu Českého rozhlasu, který pomáhá těžce zrakově postiženým.

Jihlava: Heulosem ve čtvrtek proběhnou světlušky
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

Světlušky po roce rozsvítí Heulos. Do Jihlavy se vrací charitativní akce Nadačního fondu Českého rozhlasu. Noční běh pro Světlušku se uskuteční už tento čtvrtek 16. května v lesoparku Heulos. Zájemci se mohou stále registrovat online. Možné to bude ale i na místě.

I letos je na výběr ze dvou běžeckých okruhů - malý tříkilometrový a velký cca pětikilometrový. „Při tomto běhu ale nejde o rychlost, ale spíše o zážitek a chuť pomáhat druhým, konkrétně lidem se zrakovým postižením,“ uvedla Hana Marhanová z Českého rozhlasu Vysočina.

Startovné stojí i letos 500 korun. „Z toho jde 250 korun do veřejné sbírky Světluška na přímou pomoc těžce zrakově postiženým a dalších 250 korun je příspěvkem do projektu na to, abychom mohli přijmout podporu transparentně a účelně rozdělit, a také na vlastní služby Světlušky,“ uvedla ředitelka Nadačního fondu Českého rozhlasu Gabriela Drastichová.

Startovní balíčky jsou připravené pro všechny. Kdo se zaregistruje včas, může si vybrat ze dvou variant – vak na záda s čelovkou, nebo vak se sportovní čelenkou.

Samotný běh startuje 16. května ve 21 hodin, areál letního kina se však zájemcům otevře už o dvě hodiny dříve. Příchozím zahraje Karel na nákupech a večerem budou provázet moderátoři Českého rozhlasu Vysočina Hela Dvořáková a Robin Šalamon.

Akce se koná pod záštitou primátora Jihlavy Petra Ryšky. 

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

MUDr. Ivan David, CSc. byl položen dotaz

členství v EU

Dobrý den, jestli vás chápu dobře, tak jste před 20 lety byl pro vstup do EU, ale teď z ní chcete vystoupit. Co vás nejvíc zklamalo? A jestli tehdy byl podle vás náš vstup do EU nevyhnutelný, není i teď naše setrvání v ní nevyhnutelné? Protože EU asi ještě min nějaký čas existovat bude, a otázkou je...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Varnsdorf: Další tři miliony korun. Červený kostel dostane novou podlahu

13:37 Varnsdorf: Další tři miliony korun. Červený kostel dostane novou podlahu

Památkově chráněný novogotický kostel, jemuž se podle barvy cihel říká červený, prochází v těchto dn…