Znojmo: Potravinová pomoc seniorům a samoživitelům funguje už měsíc

28.10.2022 21:17 | Tisková zpráva

Dne 20. září tohoto roku město Znojmo ve spolupráci s Oblastní charitou Znojmo spustilo projekt potravinové pomoci pro samostatně žijící seniory nad 65 let a rodiče samoživitele.

Znojmo: Potravinová pomoc seniorům a samoživitelům funguje už měsíc
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Projekt má za sebou více než měsíc svého provozu, kdy jednotlivým uchazečům v tíživé situaci byly zdarma poskytovány základní potraviny. Pro potravinovou pomoc si za měsíc fungování přišlo v průměru 12 lidí za den. Pomoci tak zatím využilo přes 140 lidí. Ze statistiky zatím vyplývá, že převažují ve větší míře senioři nad rodiči samoživiteli. Těch bylo (do 17. října) celkem 121 a samoživitelů 22. Znojmo je v případě nutnosti připraveno poskytnout pomoc i ostatním skupinám obyvatel.

Anketa

Chcete, aby Andrej Babiš osobně kandidoval na prezidenta republiky?

75%
19%
hlasovalo: 18760 lidí

Výdej potravinových balíčků zajišťuje Oblastní charita Znojmo. Výdej probíhá každý týden v pondělí, úterý a čtvrtek od 10:00 do 14:30 hodin v prostorách tělocvičny České pošty na Horním náměstí, která je přístupná z ulice Horní Česká. Nárok na potravinový balíček jedenkrát v kalendářním měsíci mají senioři starší 65 let, kteří bydlí sami ve Znojmě či v městských částech, a také rodiče samoživitelé, kteří již spolupracují se Sociálním odborem Městského úřadu Znojmo.

Pro získání balíčku stačí splnit základní pravidla. Předložit občanský průkaz či nájemní smlouvu k prokázání věku a místa bydliště. Senioři navíc předloží prohlášení, že bydlí sami. Rodiče samoživitelé pak musí být evidováni v databázi sociálního odboru.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

MUDr. Ivan David, CSc. byl položen dotaz

Výkupné

Kolik by se mělo platit za jednoho nepřijatého migranta a komu? Kdo bude rozhodovat a kontrolovat komu a na co byly peníze přiděleny? A není tak trochu jak obchodovat s býlím masem?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Máme ocenění za nejlepší architekturu v historickém prostředí

22:28 Pardubice: Máme ocenění za nejlepší architekturu v historickém prostředí

Na začátku týdne byly oznámeny výsledky Ceny Klubu Za starou Prahu za novou stavbu v historickém pro…