Znojmo: S náborem nových kolegů pomohou samotní strážníci

11.06.2024 13:37 | Tisková zpráva

Město Znojmo chce rozšířit řady strážníků městské policie. Pomoci má náborová kampaň „Staň se strážníkem“. Tvářemi kampaně jsou samotní znojemští strážníci.

Znojmo: S náborem nových kolegů pomohou samotní strážníci
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

„Bezpečnost občanů a udržování veřejného pořádku je pro nás dlouhodobá priorita. To je hlavní důvod, proč chceme posílit sbor našich městských strážníků. Současně chceme, aby se strážníci více pohybovali v terénu, a také chceme zajistit intenzivnější dohled nad některými lokalitami,“ vyjmenovává důvody starostka Znojma Ivana Solařová. Podobné důvody vedly radnici k přijetí tří asistentů prevence kriminality. „Jejich úkolem je předcházet páchání potenciálních přestupků nebo trestných činů. Asistenti mají jiné pravomoci než strážníci, ale výrazně pomohou strážníkům v terénu a rozváží jim ruce pro jinou důležitou práci,“ dodala starostka. Asistenty prevence kriminality můžete potkávat zejména v centru města od dubna tohoto roku. 

Aktuální náborová kampaň má za cíl přiblížit práci strážníků široké veřejnosti. „Je to důležitá a odpovědná práce, rozhodně to vůbec není o pokutách, jak někteří tvrdí. Strážníci odevzdávají každý den neskutečné množství fyzické a psychické energie ve prospěch nás ostatních. My si jejich práce vážíme. Jsou to naši hrdinové,“ uvažuje starostka Solařová. V rámci kampaně se veřejnosti představí čtyři strážníci; dva muži a dvě ženy. Každý z nich prozradí, co jej přivedlo k městské policii a co pro něj tato práce znamená. „Chceme tím inspirovat další potenciální zájemce. Současně chceme ukázat, že naši strážníci jsou lidé jako my ostatní, a že se jich nemusíme bát na cokoli zeptat a obrátit se na ně o pomoc,“ vypočítává další záměry kampaně starostka Solařová. 

Kampaň byla zahájena 10. června 2024. Podrobnosti najdou zájemci o práci u Městské policie Znojmo na webu ZDE. Úspěšní uchazeči se mohou těšit na náborový příspěvek ve výši 70 tisíc korun a další benefity.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak zabránit Číně, aby o nás sbírala citlivá data?

Podle mě také není problém jen v Číně, ale dnes už téměř neexistuje nic jako soukromý. I třeba EU dost šťourá do soukromý lidí - většinou to vydává za dobrý úmysl a možná to i dobře myslí, ale je to potřeba? Co vím, tak třeba chtěla mít možnost sledovat i soukromou korespondenci lidí na internetu at...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Cheb: Rekonstrukce školního hřiště 5. ZŠ

22:28 Cheb: Rekonstrukce školního hřiště 5. ZŠ

Hřiště bude doplněno o venkovní workout, vrh koulí, skok do výšky a dálky, basketbalové koše a sklad…