Znojmo: Vedení města podpoří vybudování mikrojeslí. Vidí v něm smysluplnost

03.05.2016 14:20

Rada města na svém zasedání schválila partnerství města Znojma s Mateřským centrem Miniklub Znojmo pro zbudování a provoz mikrojeslí, na které přispívá Ministerstvo práce a sociálních věcí v rámci operačního programu Zaměstnanost.

Znojmo: Vedení města podpoří vybudování mikrojeslí. Vidí v něm smysluplnost
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

V České republice je obecně nedostatek zařízení pro péči o nejmenší děti, proto vzešel projekt z Evropského sociálního fondu Vznik mikrojeslí v rámci Pilotního ověření péče o nejmenší děti, kterého hodlá využít Jolana Ambrosková, vedoucí Miniklubu ve Znojmě. Město Znojmo tento záměr podpoří, a tak ve Znojmě vznikne příležitost vybudovat mikrojesle, které by umožnily rodičům sladit pracovní rytmus s péčí o děti a současně nová pracovní uplatnění pro pečující osoby v těchto zařízeních.

Město Znojmo coby partner projektu nebude hradit žádné finanční příspěvky. Jeho kladné stanovisko je však podmínkou pro to, aby žádost o vybudování mikrojeslí měla naději na úspěch. Náklady na vybudování a provoz mikrojeslí by byl po dobu tří let hrazen z dotace. „Naše představa je otevření 3- 5 jednotek mikrojeslí v různých lokalitách města Znojma dle výskytu mladých rodin a podobných zařízení. V loňském roce jsme již založili dětskou skupinu Grániček pro děti 2 až 6leté, jejíž výsledky nám ukazují, že inovativní směr, který si nachází cestu celou republikou je správný,“ uvedla Jolana Ambrosková z Mateřského centra Miniklub Znojmě.

Mikrojesle jsou v podstatě veřejná služba péče o děti, která nabízí pravidelnou profesionální péči o děti od šesti měsíců do čtyř let v kolektivu maximálně čtyř dětí, a to pět dní v týdnu minimálně osm hodin denně. Zaručují kvalitu péče a finanční dostupnost pro všechny rodiče, kteří potřebují zajistit péči o své děti, zatímco pracují nebo studují.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

22:28 Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

Experti na školství vyrazili za inspirací do holandských škol. Třicet osm zástupců škol z celého Čes…