Znojmo: ZŠ Pražská se dočká modernizace. Díky evropským dotacím

29.04.2019 21:14

Základní škola na Pražské uspěla v žádosti o IROP, díky které nyní zmodernizuje přírodovědnou učebnu a vybuduje síť LAN a WiFi. „Projekt jsme podávali už v roce 2016, v prvním kole jsme s ním ale neuspěli. Souhlasné stanovisko o úspěšnosti žádosti nám přišlo až letos na začátku dubna,“ říká ředitel školy Pavel Trulík.

Znojmo: ZŠ Pražská se dočká modernizace. Díky evropským dotacím
Foto: Znojmo
Popisek: Znojmo

Aby škola mohla projekt realizovat, muselo město jakožto zřizovatel školy jednat rychle. IROP totiž sice uvolnil finance na realizaci projektu, nicméně ne v maximální možné výši. Oproti původnímu plánu se navýšil podíl spolufinancování města. „Projekt si žádá investici ve výši 4,7 milionů korun, přičemž schválená spoluúčast města byla 10 %, tedy 470 000 korun. Spoluúčast města se ale musela navýšit na 705 000 korun, aby se projekt mohl realizovat. Jsem moc rád, že zastupitelé navýšení spolufinancování schválili, protože se jedná o velkou a smysluplnou investici,“ říká starosta Jan Grois.

„Je dobře, že znojemské školy využívají možnosti čerpání peněz z evropských fondů a jsou v tom úspěšné. Jejich aktivitu město vždy ráno podpoří. Vždyť to přináší lepší materiálně-technické podmínky a ve svém důsledku i zkvalitnění výchovně vzdělávacího procesu,“ doplňuje místostarosta Jan Blaha, který má v gesci školství.

V rámci projektu se vybuduje síť LAN a WiFi, kompletně zmodernizuje přírodovědecká učebna, která je na škole v téměř nezměněném stavu z 60. let, vznikne přírodovědná laboratoř vybavená pomůckami pro práci žáků, a vybuduje se bezbariérová toaleta a schodolez.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

22:09 Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

Dobrá zpráva pro peněženky téměř čtyř tisíc nájemníků městských bytů. Radnice jim vrátí rekordní pře…