Znojmo převzalo cenu za nejlépe opravenou památku v kraji

19.07.2021 19:53

Ve Vile Löw-Beer v Brně byly slavnostně oceněny nejlépe opravené památky jižní Moravy. Mezi nimi i kaplička se sochou sv. Jana Nepomuckého v Kasárnách, která se umístila v soutěži na prvním místě v kategorii drobných staveb a získala odměnu 50 tisíc od Jihomoravského kraje. Ocenění za město Znojmo převzala městská architektka Iveta Ludvíková.

Znojmo převzalo cenu za nejlépe opravenou památku v kraji
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Zastupitelstvo Jihomoravského kraje schválilo vítěze již na svém dubnovém zasedání. V prostorách brněnské vily jim předali ocenění představitelé kraje v čele s náměstkem hejtmana Františkem Luklem a radním Martinem Malečkem. O znojemské oceněné památce se více informací dočtete ZDE.

Nejlépe opravená památka Jihomoravského kraje

Odborná porota vybírala z celkem 45 nominovaných památek, které soutěžily v jednotlivých kategoriích. V kategorii velkých staveb získala první místo Keramická továrna Kocanda v obci Kravsko, které náleží 150 tisíc korun. Druhé místo obsadil kostel sv. Cyrila a Metoděje v Ratíškovicích, který získal 100 tisíc korun.

V kategorii výtvarné umění, resp. restaurování, získala první místo a odměnu 70 tisíc korun práce z Brna, a to restaurátorská obnova fresek v kostele sv. Leopolda. Druhé místo a odměnu 40 tisíc získal oltář svatého Kříže v kostele Jména Panny Marie, který nalezneme ve farnosti ve Křtinách.

V kategorii drobných staveb získala první místo a odměnu 50 tisíc kaplička se sochou sv. Jana Nepomuckého ve Znojmě. Druhé místo a odměnu 10 tisíc korun získala boží muka v obci Vratěnín.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: V Parku 360 byly rozdány výroční ceny

13:05 Hradec Králové: V Parku 360 byly rozdány výroční ceny

V průběhu včerejšího večera pořádalo město Hradec Králové v Parku 360 slavnostní předávání významnýc…