Znojmo už je také Chytrým městem pro budoucnost

05.02.2018 10:01

Město Znojmo se v loňském roce účastnilo prvního ročníku národní soutěže s názvem Chytrá města pro budoucnost 2017. Do soutěže se přihlásilo s projektem Mobilního rozhlasu – nástroje pro takzvanou smart komunikaci. Správné a kvalitní využívání Mobilního rozhlasu bylo ohodnoceno organizátory jako Smart city řešení, a město tak získalo certifikát kvality Chytrého města.

Znojmo už je také Chytrým městem pro budoucnost
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Do projektu Mobilní rozhlas se Znojmo zapojilo v létě roku 2016 v souvislosti se zlepšováním informovanosti občanů. Jedná se inovativní řešení pro komunikaci s občany měst – smart komunikaci. Ta vychází ze čtyř pravidel: je měřitelná, cílená, okamžitá neboli instantní a nabízí možnost zpětné vazby.

Město Znojmo nejdříve zahájilo rozesílání zpráv e-mailem a aktuálních informací pomocí SMS zpráv. V současné době lze využívat již i aplikaci pro chytré telefony, která umožňuje občanům být vždy v obraze. Pro zasílání SMS zpráv a e-mailů se lze registrovat ZDE. K čemu slouží aplikace Mobilního rozhlasu, jaké výhody přináší, a především kde se registrovat najdete také ZDE.

Národní SOUTĚŽ CHYTRÁ MĚSTA PRO BUDOUCNOST (dále jen Soutěž) je prestižní soutěž pod záštitou Ministerstva pro místní rozvoj ČR. Soutěž vyhlašuje SMART CITY INNOVATIONS INSTITUT (SCII, vyhlašovatel) ve spolupráci s dalšími významnými partnery ze státního sektoru a podnikatelského prostředí. Soutěž proběhla ve čtyřech kategoriích – projekt, model, vize, osobnost – přičemž Znojmo bylo hodnoceno za práci s Mobilním rozhlasem v kategorii projekt. Více o soutěži ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

20:27 Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

Přísné podmínky dotačního programu pozastavují v tuto chvíli projekt výstavby parkovacího domu v uli…