Adam (Úsvit): Kdeže loňské sněhy jsou

27.07.2014 6:31

K čemu jsou předvolební kampaně, sliby, koblihy či předvolební debaty? Vždyť je to ubohá prezentace věcí, které občan chce slyšet, ale okamžikem vhození lístku do urny je vše zapomenuto a jede se dle tajného scénáře, jehož obsah je však každému docela jasný.

Adam (Úsvit): Kdeže loňské sněhy jsou
Foto: Úsvit
Popisek: Petr Adam

Na co narážím? Přece na oblíbené předvolební téma církevních restitucí. Vzpomínám si na socialisty bijící se v hruď, že proces zvrátí, na hnutí ANO pojmenovávající viníky (Kalouska) a slibující nápravu, zákonnost a spravedlnost. Kdeže loňské sněhy jsou. Dnes sociální demokraté museli dávat bedlivý pozor, o čem vlastně hlasují, aby se neopakovala trapná situace ze středy, kdy nechtěně zvedli ruku pro zlevnění pohonných hmot. Jaký hřích to byl? Takový, že vlastní předseda označil svoje poslance za hlupáky, kteří ani neví, o čem hlasují. Věděli to a věděli to všichni. Dnes už tu chybu neudělali. Jen některým se zachvěla ruka a hlasování se formálně zdrželi, za což jim patří dík. Nutno ale vyzdvihnout lidovce, kteří byli alespoň v těch předvolebních debatách upřímní a vždy říkali, že tento dar (nikoliv vrácení) jejich církvi a pár dalším nechají tak, jak je. Vlastně se nic zvláštního nestalo. Jsme tam, kde jsme byli vždy. Máme demokracii, máme vládu. A ta nejmenší ze stran určuje, co a jak se bude dít. Občané by se měli zamyslet, jestli jejich názor opravdu hraje nějakou roli, zda má vůbec nějakou váhu. Obávám se, že nikoliv. Tato demokracie potřebuje více přímých prvků a více pravdy.

Mgr. Petr Adam, poslanec Úsvitu za Jihomoravský kraj

reklama

autor: Úsvit přímé demokracie

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Paroubek (ČSSD): Přehnaně drahá audience premiéra Fialy u amerického prezidenta Bidena

11:04 Paroubek (ČSSD): Přehnaně drahá audience premiéra Fialy u amerického prezidenta Bidena

Základní otázka zní, kolik stojí vstupenka do Bílého domu, sídla amerických prezidentů.