Chalupa (ANO): EU a migrace, únor 2017 - nevím, jestli mám plakat nebo se radovat

04.02.2017 20:10

Dívám se na zprávy, čtu emotivní prohlášení pana premiéra o jeho klíčové prioritě – jako vždy pozdě, ale s pragmatickou bezvýraznou jistotou, bez politického rizika……nevím, jestli mám plakat nebo se radovat.

Chalupa (ANO): EU a migrace, únor 2017 - nevím, jestli mám plakat nebo se radovat
Foto: anobudelip.cz
Popisek: Bohuslav Chalupa, poslanec ANO

28 lídru Evropské Unie se s velkou pompou sjeli ve svých limuzínách na Maltu a pan Tusk, s velkou slávou oznámil, že je nutné to a to a to. Prezidenti a předsedové vlád členských států naší? Unie se ve společném prohlášení zavázali k boji proti pašerákům lidí, podpoře libyjské pohraniční stráže a pomoci při budování kapacit pro uprchlíky – mezi řádky nám sdělují: měli bychom, mělo by se, oni by měli, chceme….stále dokola až do úplného vyčerpání. 

Pan premiér: „S evropskými kolegy jsme se dnes zároveň dohodli na důsledném boji proti pašerákům lidí, na podpoře Libye při ochraně jižní hranice a pomoci s budováním kapacit pro uprchlíky“.

....je zcela legitimní požadovat, aby se NATO podílelo na řešení krize, která ohrožuje budoucnost Evropy. Mohlo by se stát, že za pár let nebude mít NATO koho chránit, v tom lepším případě, v tom horším může být NATO pouhou vzpomínkou……

….jsem toho názoru, že by NATO, eventuálně ve spolupráci s Ruskou federací, ať už se souhlasem (což by bylo samozřejmě ideální) či bez souhlasu OSN a Rady bezpečnosti, zahájilo ospravedlnitelnou humanitární operaci = vojenské obsazení pobřeží Libye s cílem vybudovat na takto zajištěném území vojensky chráněné velkokapacitní záchytné utečenecké tábory vybavené pro dlouhodobý pobyt běženců, tedy s potřebnou infrastrukturou (včetně škol, nemocnic, kanalizace, včetně policejních sborů atp.) se zajištěnými zdroji potravin a vody a dalších náležitostí k dlouhodobému pobytu osob v nouzové situaci. Na takto uměle vytvořeném a vojensky chráněném území by bylo možno přijímat a postarat se o statisíce běženců se současným prováděním azylových řízení, aniž by se tito lidé museli vydávat na nebezpečnou cestu přes moře do Evropy. Teprve po úspěšném vyřízení azylové procedury by se úspěšným žadatelům zajistila bezpečná doprava do země, která azyl udělila. Tím by se zároveň na jedné straně snížil neúnosný migrační tlak na EU a na straně druhé podstatně omezil i obchod s lidmi spolu s eliminací dalších, s tím spojených průvodních jevů…..atd.

….. zamýšlím se nad tím, ač nejsem europoslancem jak iniciovat vznik Vyšetřovací komise Evropského parlamentu k prošetření toho, jak Evropská komise, jednotliví politici a úředníci EP (ne)zajistili obranu a ochranu Shengenského prostoru a zda jejich přístup k řešení migrační krize nebyl a není v rozporu ze zájmy Evropských občanů.

Možná opět z Bruselu uslyšíme arogantní prohlášení, že Češi propásli příležitost mlčet. V takovém případě bude odpověď stručná – naštěstí a snad ještě včas.....atd.

1. Neprodyšně bych uzavřel hranice EU, a velmi důrazně požádal NATO (ať už s Tureckem a USA nebo bez nich) o neprodyšné námořní vojenské uzavření hranice mezi mezinárodními a výsostnými vodami států severní Afriky a Blízkého východu.

2. Okamžitě bych poslal z jednotlivých národních zdrojů (další) policejní, vojenskou a materiální pomoc všem státům, kteří bezpečnost a neprůchodnost hranice EU (Shengenu) již takto zabezpečují – např. Maďarsku

3. Všichni žadatelé o azyl, o sociální a jiné dávky, aby je vůbec mohli obdržet, by se museli napříč EU znovu dostavit na příslušné státní úřady členských států k důkladnému překontrolování všech jimi poskytnutých údajů, k jejich opětnému ztotožnění, kdo by se nedostavil, zůstal by bez podpory a byl by stíhatelný jako nelegál

4. Je mi líto, bohužel, ale při nedoložení potřebných dokladů, při sebemenších bezpečnostních pochybnostech bych tyto osoby umístil do detence a poté je přepravil do jejich mateřských zemí, nebo do uprchlických táborů, které ale dodnes neexistují – ať to stojí, co to stojí. Souhlasím, je to bezohledné, ale plně odpovědné k vlastním občanům.

5. Okamžitě bych vyvolal zasedání OSN a zahájil intenzivní jednání s radou bezpečnosti OSN a udělal bych maximum k tomu, aby konečně padlo rozhodnutí provést (doposud asi nevídanou) humanitární akci s podporou armád NATO a bezpečnostních sborů OSN = vybudovat na pobřeží Libye velkokapacitní utečenecké tábory určené k dlouhodobému pobytu běženců (tedy tak, aby tyto tábory byly plně vybaveny infrastrukturou, školami, nemocnicemi atd.) a jejich nedotknutelnost bych vojensky zajistil ze vzduchu, z moře i ze souše.

6. Okamžitě bych zahájil procesy vedoucí k mnohem zásadnější připravenosti evropské populace, počínaje schopnostmi k individuální sebeobraně, na krizové situace, včetně ukončení nesmyslného úsilí o omezení legálního držení zbraní (viz Izrael)……atd.

Tyto náměty (výzvy) jsem trvale předkládal na jednání Podvýboru pro migraci a azylovou politiku v přítomnosti pana premiéra, pana Prouzy a pana ministra zahraničních věcí.

Převzato z profilu.

Ing. Bohuslav Chalupa

  • BPP
  • velmi nespokojený občan
  • kontrolní výbor

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

David (SPD): Až do posledního Ukrajince

16:21 David (SPD): Až do posledního Ukrajince

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k vývoji vojenského konfliktu na Ukrajině