Fišerová (Piráti): Cenu vévody z Edinburghu si převzalo 70 studentů

06.03.2023 19:58

Baťův mrakodrap se stal 28. února dějištěm slavnostní ceremonie. Při té obdrželo 70 studentů z 9 škol ze Zlínského kraje bronzové a stříbrné certifikáty Mezinárodní ceny vévody z Edinburghu (DofE).

Fišerová (Piráti): Cenu vévody z Edinburghu si převzalo 70 studentů
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Pirátská vlajka

Byli tak oficiálně oceněni za své úsilí a plnění programu DofE. Po dobu 6 až 12 měsíců se věnovali dobrovolnictví, sportu, rozvíjeli své dovednosti a na závěr absolvovali několikadenní expedici v přírodě. Zlínský kraj je partnerem programu. 

Anketa

Jakou školní známkou hodnotíte prezidentství Miloše Zemana?

20%
59%
6%
7%
8%
hlasovalo: 26329 lidí

„S nástupem stále nových technologií se dnešní svět rychle mění. To s sebou přináší nutnost neustále se učit něco nového. Získávat nové dovednosti je klíčové jak pro osobní rozvoj, tak pro pracovní kariéru. A právě k všestrannému rozvoji mladých lidí skvěle přispívají aktivity, jako jsou ty, které poskytuje Nadace vévody z Edinburghu,“ říká Zuzana Fišerová, radní Zlínského kraje pro oblast školství.

Mezinárodní cena vévody z Edinburghu je ocenění pro žáky a studenty ve věku od 14 do 24 let, které je motivuje a podporuje v osobním rozvoji. Účastníci se každý týden věnují aktivitám ve čtyřech oblastech: pohyb, dovednost, dobrovolnictví a expedice. V těchto aktivitách si stanovují cíle a v jejich splnění je podporují dobrovolní vedoucí. Program má 3 úrovně, které se liší délkou plnění: bronzová (6 měsíců), stříbrná (12 měsíců) a zlatá (18 měsíců). Absolventi získávají prestižní, mezinárodně uznávaný certifikát, který jim přináší výhodu do profesního i osobního života.

Zlínský kraj je partnerem The Duke of Edinburghs International Award Czech Republic Foundation (Obecně prospěšná společnost vévody z Edinburghu) od roku 2019, kdy bylo uzavřeno memorandum o vzájemné spolupráci při podpoře volnočasových aktivit a pomoci získání dovedností pro budoucí život a kariéru mladých lidí.

Program DofE v České republice podporuje řada významných českých osobností. Mezi nimi například moderátorka Lejla Abbasová, herec a moderátor Marek Eben, rybář Jakub Vágner, cestovatel a novinář Dan Přibáň, módní návrhářka Klára Nademlýnská, lyžařka Šárka Strachová a další.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Okamura (SPD): Husák byl proti Bruselu rozumný hospodář

15:14 Okamura (SPD): Husák byl proti Bruselu rozumný hospodář

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k závislosti České republiky na západních mocnostech