Ministerstvo zahraničí: Noví čeští velvyslanci zamíří do Turecka a Švýcarska

21.05.2024 16:08 | Tisková zpráva

V následujících měsících vyšle česká diplomacie nové velvyslance do Ankary a do Bernu.

Ministerstvo zahraničí: Noví čeští velvyslanci zamíří do Turecka a Švýcarska
Foto: Archiv MZV
Popisek: Černínský palác, sídlo Ministerstva zahraničních věcí

„V Ankaře bude českou diplomacii reprezentovat Petr Štěpánek, který se přesouvá z Bagdádu. Do Bernu zamíří také bývalý velvyslanec, a to Tomáš Podivínský. Oba mají bohaté zkušenosti z diplomacie i z vedení zásadních zastupitelských úřadů, kde reprezentovali Česko v roli ambasadorů,“ uvedl ministr zahraničních věcí Jan Lipavský.

Petr Štěpánek působí na Ministerstvu zahraničních věcí od roku 2003, pracoval na zastupitelských úřadech v Záhřebu a Ankaře a jako velvyslanec vedl ambasády v Íránu, Afghánistánu a naposledy v Iráku. V ústředí MZV pak působil v odboru OSN či odboru států jihovýchodní Evropy.

Tomáš Podivínský působil na MZV od roku 1996, a to mimo jiné na velvyslanectví ve Vídni, v roli ředitele kabinetu ministra a následně jako vedoucí Generálního konzulátu v Drážďanech a velvyslanec v Německu. Byl také ministrem životního prostředí.

Oba zmínění vedoucí zastupitelských úřadů už mají souhlas od přijímající země, tzv. agrément a do Turecka a Švýcarska odcestují během letošního léta.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

bydlení

Stát musí převzít plnou odpovědnost za bytovou politiku a zajistit pro mladé lidi dostatečné kapacity cenově dostupného bydlení. Co touto vaší větou přesně myslíte? A jaká cena za bydlení je podle vás v pořádku? A jak byste řešili problém, že na řadě míst, kde je největší poptávka po bydlení, není u...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

HZS ČR: Přivítali jsme zahraniční delegaci ze Saska a Bavorska

22:28 HZS ČR: Přivítali jsme zahraniční delegaci ze Saska a Bavorska

Ve dnech 25.7 a 26. 7. se v budově GŘ HZS ČR uskutečnilo pracovní jednání se zástupci Saska a Bavors…