Proč tu pořád řešíte Babiše? Co Pekarová a omluva za Vondru? Dusno v ČT kvůli moderátorce

21.05.2024 15:55 | Monitoring

V Událostech, komentářích České televize proti sobě usedli předsedkyně TOP 09 a Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová a poslanec hnutí ANO Robert Králíček. Diskuse se točila kolem zklidnění emocí v politice. A to v reakci na pokus o atentát na slovenského premiéra Roberta Fica. „Vývoj na Slovensku mě po posledních parlamentních volbách opravdu znepokojuje,“ řekla Pekarová Adamová a poukázala na to, že není znepokojena jen ona, ale znepokojení vidíme i v ulicích Slovenska, kde probíhají demonstrace. „Kdyby někteří z nás nebo naši předci nevybojovali demokracii v roce 1989, tak tady dneska ani nejsme,“ srovnala demonstrace proti Ficově vládě s revolučním listopadem roku 1989.

Proč tu pořád řešíte Babiše? Co Pekarová a omluva za Vondru? Dusno v ČT kvůli moderátorce
Foto: Screen: ČT24
Popisek: Robert Králíček (ANO) a Markéta Pekarová Adamová (TOP 09) v Událostech, komentářích ČT24.

Markéta Pekarová Adamová zdůraznila, že politici musejí jít příkladem. „Politici musejí začít u sebe, musejí být těmi, kteří musejí jít dobrým příkladem,“ rozhorlila se předsedkyně Poslanecké sněmovny. „Do politiky patří určitý souboj názorů a argumentů, ale ten se má vést i s respektem k tomu druhému, k protichůdným názorům,“ řekla Pekarová Adamová ve stínu vyjádření superlídra kandidátky SPOLU do Evropského parlamentu, který o hnutí ANO mluvil jako o užitečných idiotech Vladimira Putina. „Volte ty, kteří dokážou porazit užitečné idioty Vladimira Putina,“ řekl při spuštění předvolební kampaně SPOLU Vondra.

Ovšem zcela bez výhrad Pekarová odmítá násilí jako formu jednání. A to i když politici zastávají různé, i protichůdné postoje a názory. Všichni by podle ní měli pracovat na společném cíli – aby se v České republice žilo lépe. „My tady sice zastáváme jiné postoje, jiné zájmy, reprezentujeme jiné voliče, ale na druhé straně na konci dne jsme všichni občané jedné země a máme mít společný zájem na tom, aby se zemi dařilo, aby se dařilo nám všem. A určitě se nám nedaří, když používáme takové prostředky, jako je násilí. Násilí musíme odmítnout jako metodu, která nepatří do kultivované společnosti,“ řekla Pekarová Adamová.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Marian Kučera

Jak zabránit Číně, aby o nás sbírala citlivá data?

Podle mě také není problém jen v Číně, ale dnes už téměř neexistuje nic jako soukromý. I třeba EU dost šťourá do soukromý lidí - většinou to vydává za dobrý úmysl a možná to i dobře myslí, ale je to potřeba? Co vím, tak třeba chtěla mít možnost sledovat i soukromou korespondenci lidí na internetu at...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Jestli ta moderátorka se jmenovala Barbora Kroužková (jméno pan pisálek nenapsal) tak se ani nedivím. , Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskuseprozíravýobčan , 21.05.2024 16:11:13

|  19 |  0

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…