Fišerová (Piráti): Na vlastní kůži jsem zažila, jak je byrokratický šiml odolný

09.08.2020 22:26

Komentář na facebookovém profilu k volbám do zastupitelstva Zlínského kraje

Fišerová (Piráti): Na vlastní kůži jsem zažila, jak je byrokratický šiml odolný
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Pirátská vlajka

Před lety jsem se několikrát dostala do zákopové války se zlínskou radnicí, kdy jsem na vlastní kůži zažila, jak je byrokratický šiml odolný. Tehdy jsem byla na rodičovské dovolené a snažila se změnit drobné nešvary, které jsem viděla při svých četných procházkách s kočárem. Aby se mým podnětem úředníci zabývali, musela jsem nasbírat ještě ve svém okolí řadu podpisů a znovu svůj podnět podat. Celkově jsem takto komunikovala s radnicí asi dva roky, rostl ve mě pocit zmaru a ztraceného času.

Pracuji jako ekonomka a rovněž přednáším na Fakultě managementu a ekonomiky Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně. Když mě občané z osmého místa kandidátky komunálních voleb ve Zlíně vykroužkovali, a stala jsem se zastupitelkou, byl to pro mě šok. Díky nim jsem však mohla začít řešit to, co mi vadilo nejvíc – komunikaci s úřadem a věci, které podle mého názoru ve Zlíně nefungovaly. Piráti jsou mi blízcí celostátními tématy, jednak tím, že neusilují o lacinou popularitu, ale jde jim o celkové směřování naší země. Myslím, že je řada lidí, kteří se nenechají opít koblihou, není jim lhostejné, jak bude vypadat naše republika za 20 let, a jaké prostředí tady zanecháme další generaci, tedy našim dětem.

Hodně mě ovlivnil můj roční studijní pobyt ve Finsku. Obdivuji jejich přirozený respekt k přírodě a vztah k aktivnímu trávení volného času. V politice není „normální“ lež a korupce. Nadchlo mě také to, že političky nejsou ve Finsku unikum. Byla bych ráda, kdyby se podařilo tuto inspiraci z dalekých finských jezer přenést i do našeho politického rybníčku.

Zlínský kraj má být proč hrdý na svou minulost, ale zároveň kraj musí svým obyvatelům nabízet budoucnost. Chci kraj, který se dokáže vyrovnat s problémy, které ho tíží od rozdělení Československé republiky, což Zlínský kraj dostalo na periferii jak geografickou, tak i na periferii zájmu státu. Coby nadšená sportovkyně chci, aby se mohlo více sportovat, a to nejen v halách ale hlavně ve volné přírodě, kde je to u nás v kraji nejkrásnější.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Babiš (ANO): Rakušanův a Fialův migrační pakt není lék, který EU vyléčí, ale jed

15:06 Babiš (ANO): Rakušanův a Fialův migrační pakt není lék, který EU vyléčí, ale jed

Projev na 100. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k migračnímu paktu.