Hannig (Rozumní): Budiž ti země lehká

13.11.2021 13:16

Je velice smutné, že nám odcházejí ti, kteří nám přinášeli radost.

Hannig (Rozumní): Budiž ti země lehká
Foto: Vít Hassan
Popisek: Petr Hannig

Je velice smutné, že nám odcházejí ti, kteří nám přinášeli radost. Miro Žbirka nikdy nikoho z muzikantů nenaštval. A když chtěl něco proti něčemu namítat, tak to vyjádřil vždy vtipně. Pamatuji si, že někdy v roce 1982, poté co Víťovi Vávrovi neuznali Zlatého slavíka, jsme vystupovali s mou skupinou Maximum Petra Hanniga v Prešově. Po koncertě, tak jak to bývalo, jsme se sešli na jednom z pokojů hotelu, abychom si popili a "pokecali".

Zároveň v onom hotelu spal i Miro Žbirka se svou skupinou. Přišel k nám a povídali jsme si. Víťa Vávra pronesl kritická slova na tamější pivo Šariš, čemuž muzikanti z Čech říkali pro jeho tehdejší nízkou kvalitu (dnes už je prý dobré), samos*r. A Miro jako pravý slovenský vlastenec se bránil slovy: "Samozrejmé, rozhodně to nedosahuje kvalit skvelého Pražana." A chlapi, kteří se narodili o něco dřív a žili v Praze dobře vědí, že absolutně nejhorším pivem v tehdejším Československu byl holešovický Pražan. Tak jsme se tomu všichni srdečně zasmáli.

Tak uměl Miro (Meky), skvěle diskutovat, aniž by někoho urazil. A to bychom se měli, přátelé, naučit i zde. A protože Miro miloval starý dobrý Londýn, právě tak jako já ( a já dodávám starý, dnešní už je úplně něco jiného), přikládám fotku, dokreslující atmosféru tehdejšího Londýna. Budiž ti země lehká.

Londýn

Mgr. Petr Hannig

  • Rozumní
  • Předseda strany ROZUMNÍ - stop migraci a diktátu EU
  • mimo zastupitelskou funkci

Článek byl převzat z Profilu Mgr. Petr Hannig

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

Jak chcete z Bruselu zajistit naši potravinovou soběstačnost?

Podle mě je to klišé a nemůžeme být potravinově úplně soběstační, obzvlášť dnes, kdy je dost nevyzpytatelné počasí. A i kdybychom soběstační byly, nebude nás to stát mnohem více než potraviny z dovozu? Podpora českých potravin je sice hezká věc, ale zas né každý na to má rozpočet. Stačí se podívat n...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Grolich: Jaké to musí být, když máte pocit, že už vás nikdo nepotřebuje

12:05 Hejtman Grolich: Jaké to musí být, když máte pocit, že už vás nikdo nepotřebuje

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Týdnu pro rodinu.