Hannig (Rozumní): Beznaděj, či vztek?

01.11.2021 15:18 | Komentář

Přátelé. Mnohým z vás se vkrádá do duše beznaděj. Ovšem ta beznaděj se přetavuje často v něco mnohem silnějšího. Ve vztek.

Hannig (Rozumní): Beznaděj, či vztek?
Foto: Vít Hassan
Popisek: Petr Hannig

Často jsem ve svých článcích a kratších názorových sloupcích (jako nyní píšu), tišil nadšení mnohých příznivců hnutí ANO, kteří byli a hlavně byly (plamenné příspěvky některých příznivkyň) naprosto přesvědčeni/y o drtivém vítězství hnutí pana premiéra. Protože jsem neustále křižoval republiku jako předseda Rozumných (my jsme tentokrát samostatně nekandidovali, protože jsme věděli, že tyto volby budou vášnivě ve smyslu Babiš versus Antibabiš), tak jsem zjišťoval, že největší ohrožení pro vítězství ANO ve volbách bude velice agilní Přísaha R. Šlachty. Všude jsem se setkával s názory, že "minule jsem volil/a Babiše, ale teď to hodím Šlachtovi". Také jsem psal, že to, že se opoziční strany sdružily v koalice, je prostě, ať si o tom myslí kdekdo kdeco, pro ně velice výhodný tah. ANO se mělo prostě sdružit do koalice s Přísahou, protože tato hnutí měla k sobě nejblíž. Kdyby k tomu došlo, tak těch skoro 4,7% hlasů, což je obrovská suma, by umožnila,aby ANO sestavilo vládu. Totéž jsem dokonce vyřizoval přes jeho kamaráda, spoluzakladatele jeho volebních úspěchů, Tomiu Okamurovi, aby vzal do koalice Volný blok. Bylo mi řečeno, (ne přímo T. O., ale oním J.N.V.), že jsem se zbláznil, že mezi nimi je tak veliká nenávist, že to je naprosto vyloučené. Takže VB propadl a SPD dostala méně hlasů než minule. Takže jsem se zbláznil se svými doporučeními a jsme tam, kde jsme.
A tak také nyní doporučuji levici, ČSSD a KSČM, vraťte se před rok 1921. A pokud se jedná také pro aktéry, kterých se to týká, o naprosto nemožnou konstrukci, nazvěte takto sloučenou stranu Socialistickým hnutím, nebo o.k., tedy pokud slovo socialsitický je pro ČSSD nepřijatelné, Sociálním hnutím. Příznivců po vládě současné pětikoalice, či spíše jak se zdá čtyřkoalice, dostane tento subjekt hlasů až, až.

Převzato z Profilu.

Mgr. Petr Hannig

  • Rozumní
  • Předseda strany ROZUMNÍ - stop migraci a diktátu EU
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Exner (STAN): Nesnáším, když se Češi prezentují jako malý bezmocný národ

10:14 Exner (STAN): Nesnáším, když se Češi prezentují jako malý bezmocný národ

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k bezpečnosti a sebevědomí ČR.