Hannig (Rozumní): Má úloha je upozorňovat na to, co může zrealizovat silná strana či hnutí

11.10.2021 19:58

Dostávám spoustu mailů, že moji příznivci nemohli najít Rozumné na kandidátních listinách. Takže zde je vysvětlení.

Hannig (Rozumní): Má úloha je upozorňovat na to, co může zrealizovat silná strana či hnutí
Foto: Vít Hassan
Popisek: Petr Hannig

Přátelé, při minulých volbách, mi mnozí vlastenci vyčítali, že ubíráme hlasy SPD a Tomio Okamurovi. SPD samozřejmě o nějaké spojování nemá zájem a ani to nepotřebuje.

Anketa

Je v pořádku spekulovat o sesazení prezidenta Zemana ze zdravotních důvodů?

hlasovalo: 18001 lidí
Z toho důvodu jsme nekandidovali samostatně ani s Volným blokem (Jana Volfová mi to nabízela někdy v březnu). Úmyslně jsem vybral stranu, která rozhodně nebude brát voliče SPD a to stranu Aliance pro budoucnost APB (č. 9) s naprosto odlišným programem. Já jsem měl na starosti pouze kulturu a při úspěchu možnost uvést život Zákon o českém jazyce a kultuře, což byl jediný vlastenecký moment v programu. Chtěl jsem, aby nápisy byly také v češtině (V Praze totiž na vývěsních tabulích obchodů mnohdy čeština chybí a tento zákon by nařizoval, aby český jazyk byl na na vývěsních firmách obchodů a institucí povinný a argumentoval jsem tím, že i v Protektorátu byla čeština alespoň druhá. Dnes jsou nápisy mnohdy pouze jenom v angličtině). Můj postup byl dosáhnout alespoň něčeho z vlasteneckých programů a při tom neohrozit tu jedinou stranu (SPD), která měla naději na úspěch.

Protože vlivem vyhrocené kampaně Babiš versus Antibabiš vypadly téměř všechny volební strany a hnutí (dokonce se do PS nedostali ani Komunisté a ČSSD, nehledě na Trikoloru, Přísahu a Volný blok), tak propadla i Aliance. Mnozí naši a speciálně moji příznivci nemohli najít na kandidátních listinách Rozumné. Snad i proto Aliance dostala tak málo hlasů, 4 krát méně, než když jsme v minulých volbách pouze s Národní demokracií kandidovali pod značkou Rozumní, stop migraci a diktátu EU. Tehdy nám mnozí vyčítali, že ubíráme hlasy SPD. Měli jsme jich  tehdy skutečně daleko víc.

Budu psát i nadále mé články, o nichž mi mnozí říkají, že to je má úloha, upozorňovat na různé věci.

Převzato z Profilu.

Mgr. Petr Hannig

  • Rozumní
  • Předseda strany ROZUMNÍ - stop migraci a diktátu EU
  • mimo zastupitelskou funkci

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rajchl (PRO): Ukrajinský poddaný vysvětluje lámanou angličtinou senilnímu staříkovi

12:05 Rajchl (PRO): Ukrajinský poddaný vysvětluje lámanou angličtinou senilnímu staříkovi

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k návštěvě premiéra Fialy v Bílém domě.