Hejtman Vondrák: V kraji evidujeme přes 250 tisíc podnikatelských subjektů

29.05.2023 7:17 | Tisková zpráva

Podnikatelé a lídři z Moravskoslezského kraje se mohou navzájem podpořit v hledání nových způsobů, jak reagovat na probíhající krizi. Letošní ročník konference IDea Forum bude zaměřen na úspory ve firmách. Konference se uskuteční 7. 6. 2023 v Dolních Vítkovicích v Ostravě.

Hejtman Vondrák: V kraji evidujeme přes 250 tisíc podnikatelských subjektů
Foto: Jan Štěpán
Popisek: Ivo Vondrák

„V Moravskoslezském kraji evidujeme přes 250 tisíc podnikatelských subjektů. Firmy i živnostníci jsou pro náš kraj velmi důležití, jejich úspěch znamená posílení rozvoje regionu, generuje nová pracovní místa, ale i ekonomický růst. Je skvělé, že jsou jednotlivé firmy ochotné se s těmi ostatními dělit o své zkušenosti, nebojí se je inspirovat nebo jim dokonce poradit. Zvlášť v době ekonomické krize může být takové sdílení neskutečnou pomocí. Věřím, že konference Idea Forum bude pro všechny její účastníky přínosem i motivací,“ uvedl hejtman Moravskoslezského kraje Ivo Vondrák.

O své zkušenosti se v rámci panelové diskuze a přednášek podělí celkem 9 významných osobností napříč různými obory, a to například bývalý guvernér ČNB Miroslav Singer, zakladatel a CEO Kofoly Jannis Samaras nebo podnikatel a mecenáš umění Jan Světlík. Nebudou chybět ani konkrétní příklady z praxe od zástupců ze společností Siemens, Hyundai nebo Kovona System. Ti se z pohledu úspor ve firmách zaměří na oblasti jako HR, udržitelnost nebo podnikovou ekonomiku obecně.

Anketa

Jste spokojeni se způsobem, jakým Petr Pavel vykonává úřad prezidenta? (Ptáme se od 23.5.2023)

3%
95%
hlasovalo: 33772 lidí

„Jedná se vlastně o rozšíření tradiční konference Invest MORE, kterou MSID pořádá už od roku 2015. Původně bylo cílem těchto setkání lákat nové investory do kraje a prezentovat naše investiční příležitosti. Toto ale primárně nejde dělat z Ostravy, je nutné nás prezentovat na mezinárodních fórech, zahraničních veletrzích a podobně. Postupně se tak konference logicky začala zaměřovat více na podporu stávajících investorů a podnikatelů v regionu, takzvanými Aftercare tématy jako jsou HR nebo například digitalizace. Byl bych rád, aby se tento formát dále rozvíjel, a proto i změnou názvu chceme trochu uvést věci na pravou míru. Snad se konference bude líbit a podnikatelé ocení přenos dobré praxe, v tomto roce na téma úspor,“ řekl předseda představenstva regionální rozvojové agentury MSID Václav Palička.

Celý koncept Idea FORUM je sestaven tak, že na samotnou konferenci navazují také další události. Například v souvislosti s udržitelností proběhla speciální doprovodná konference, která byla zaměřena na téma související s udržitelnou a uhlíkově neutrální architekturou.

Idea FORUM se uskuteční 7. června 2023 v Dolní oblasti Vítkovic v Ostravě. Více informací včetně registrace najdete na webu společnosti MSID ZDE.

Konferenci pořádá regionální rozvojová agentura Moravskoslezské Investice a Development (MSID) pod záštitou Moravskoslezského kraje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Kupka: Stavíme aktuálně více než 200 km nových dálnic

23:07 Ministr Kupka: Stavíme aktuálně více než 200 km nových dálnic

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k dopravě.