Hejtman Vondrák: Zlepšování životního prostředí je jednou z našich priorit

10.05.2023 15:14 | Tisková zpráva

Společnost OKK Koksovny i Moravskoslezský kraj dodržely své závazky dobrovolné dohody. Podle zpětného hodnocení naplnily všechny plánované aktivity, které mají mít pozitivní vliv na životní prostředí.

Hejtman Vondrák: Zlepšování životního prostředí je jednou z našich priorit
Foto: Jan Štěpán
Popisek: Ivo Vondrák

Mezi aktivitami, kterým se obě strany zavázaly, a které realizovaly nad rámec zákonných povinností, patří příspěvky na ozdravné pobyty dětí, čištění silnic, monitoring ovzduší, podpora efektivnějšího nakládání s odpady, v případě velkých podniků i o modernizaci provozu a dalšímu snižování znečišťování ovzduší.

Anketa

Máme být kromě západních spojenců vděční za osvobození od nacismu i Rudé armádě?

97%
1%
hlasovalo: 28082 lidí

„To, že je stav ovzduší jednou z největších bolestí našeho regionu, není nic nového. Zlepšování životního prostředí pro naše občany je proto jednou z našich hlavních priorit. Proto podporujeme čistou mobilitu, přispíváme na výměny neekologických kotlů, jednáme s polskými sousedy i velkými podniky na území našeho kraje. Aktuálně máme s pěti z nich uzavřenou dobrovolnou dohodu, ve které se obě strany zavazují, že pro naše životní prostředí udělají více než jim nařizuje legislativa. Této vstřícnosti si velmi vážím,“ řekl hejtman Moravskoslezského kraje Ivo Vondrák.

Kromě OKK Koksoven má kraj podepsánu dobrovolnou dohodu i se společnostmi BorsodChem MCHZ, Třinecké železárny, Lenzing Biocel Paskov a AL INVEST Břidličná. OKK Koksovny se v rámci dobrovolné dohody zavázaly k celkem jedenácti opatřením.

„Pravidelně každý rok investujeme stovky milionů korun do údržby a modernizace částí koksárenských technologií. V rámci dobrovolné dohody realizujeme opatření nad rámec standardní péče o stav naší technologie a povinností uložených zákonem. I v budoucnu počítáme s investováním do nových proekologických opatření vedoucích ke zlepšení emisních parametrů našeho provozu. Jako příklad bych chtěl zmínit nově instalované zařízení pro eliminaci negativního pachového vjemu provozu benzolky. Zároveň i nadále budeme plnit další společensko-enviromentální závazky plynoucí z uzavřené dohody,“ řekl výkonný ředitel a předseda představenstva OKK Koksovny Pavel Woznica.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fiala (SPD): Česká měna reálně posiluje vůči euru o dvacet procent

13:09 Fiala (SPD): Česká měna reálně posiluje vůči euru o dvacet procent

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výhodám české koruny