Jakob (TOP 09): Už jsem si zvykl, že se tady nedivíme ničemu, ale pořád musím žasnout

27.01.2022 13:39

Projev na 6. schůzi Poslanecké sněmovny 27. ledna 2022 k úvodnímu, téměř dvouhodinovému projevu předsedy SPD Tomia Okamury

Jakob (TOP 09): Už jsem si zvykl, že se tady nedivíme ničemu, ale pořád musím žasnout
Foto: TOP 09 / David Tesar
Popisek: Jan Jakob

Vážené dámy, vážení pánové,

já ve stručnost musím reagovat i na to, čeho jsme byli před chvílí svědky. Já už jsem si zvykl na to, že se tady nedivíme ničemu, ale pořád musím žasnout. Já si nejsem jist, že to bylo co se týká schvalování programu, podnětů úplně v souladu s jednacím řádem popisovat tady již zařazené tisky, jejich obsah, to přece přísluší až při jejich konkrétním projednávání. Nicméně respektuji to, že pan předseda Tomio Okamura má přednostní právo, ale myslím si, že tohle už je na hraně zneužívání toho přednostního práva. (Poslanci SPD vyjadřují nesouhlas.)

Díky tomu jsme se ovšem dostali do situace, kterou tady popsala paní místopředsedkyně Sněmovny, a proto si dovolím dát za koaliční kluby následující návrh, který se týká programu. Kolega Výborný navrhl jako první bod dnešního jednání tisk 56, což potvrzuji, ale teď na 11. hodinu měly být zařazeny další tři tisky, a proto si dovolím navrhnout, aby původní bod 81, což je tisk 98-E, Agentura pro základní práva, aby byl zařazen jako druhý bod tohoto jednání.

Další bod 57, který měl být teď v 11 zařazen, tisk 91, EUTELSAT, aby byl třetím bodem dnešního jednání. A v neposlední řadě bod 58, tisk 92, Akta Světové poštovní unie, aby byl čtvrtým bodem dnešního jednání. Prosím tedy, tím by se nám podařilo vypořádat s tou situací, do které jsme se díky panu předsedovi Okamurovi dostali. Já pevně věřím, že v dalším projednávání dneska tady, to, co proběhlo před chvílí, neohrozí potom projednávání takzvaného opozičního okénka, jak tady bylo předesláno, protože musíme tyto body, pokud je zařadíme, což předpokládám, projednat.

Děkuji.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

22:12 Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výuce o genderu ve školách.