Krumer (SPO): Chce to změnu, nebo vesnice zaniknou

10.02.2018 12:03

Podmínky pro život na vesnici dříve a dnes. Proč tam nezůstávají mladí lidé? Kde udělali soudruzi chybu?

Krumer (SPO): Chce to změnu, nebo vesnice zaniknou
Foto: stranaprav.cz
Popisek: Vladislav Krumer (SPO)

Žil jsem několik let v jedné malé příhraniční obci se dvěma sty padesáti obyvateli. Před rokem 1989 tam byla základní škola, praktický lékař, obchod, sportovní klub, hospoda, dopravní autobusová dostupnost od pěti hodin ráno, do půl dvanácté do večera, malá pohraniční vojenská posádka, plná zaměstnanost převážně ve státním statku, v armádě, v lesní školce a v lese. Jezdila tam ještě pojízdná knihovna, a také pojízdná prodejna smíšeného zboží.

Teď je tam jenom hospoda a sportovní klub, autobus jezdí pouze třikrát denně a poslední jede v osmnáct hodin. Když musí jet nemocný občan k doktoru, tak jede do města v sedm hodin ráno školním autobusem, a nejbližší spoj nazpět mu jede až ve čtrnáct hodin. Cizinec zde skoupil zemědělské pozemky a louky, roste na nich pouze tráva, kterou nechá dvakrát do roka posekat nasmlouvanou externí firmou, a bere za to pro sebe vysoké dotace. Nezaměstnanost je šedesát procent, mladí odcházejí do měst.

A to náš stát neměl před rokem 1989 žádný dluh. Nyní počítáme státní dluh v bilionech. Kam odcházejí ty peníze? Tak kde, a kteří soudruzi vlastně udělali chybu? Budete v tom páni poslanci, a vážená vládo pokračovat? Nebo je váš hlavní program heslo "jedeme dál" a pracovat pro sebe, obsazování míst ve správních radách i na dalších lukrativních postech, a boj proti Babišovi, Okamurovi a prezidentu Zemanovi? A kdo další je na řadě ve vašem seznamu?

Ještě jedno připomenutí. Za ty dva měsíce, co se spolu hádáte kdo s kým a proti komu, tak čtyři zedníci postaví hrubou stavbu rodinného domu. A většina z těch, co vás volili, vytvoří za tu dobu hodnoty za miliardy. Každý z vás si  z toho, co odvedou na daních, ukousne na váš plat a další benefity za jeden měsíc cca sedmkrát více, než je minimální mzda značné části vašich voličů.

(převzato z Profilu)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…