Kučera (SPR-RSČ Miroslava Sládka): Otevřená odpověď na otázky Lidových novin...

17.08.2017 8:27

formulované tak nenávistně, aby článek z nich vzniklý, uškodil co nejvíce naší straně a pomohl na pár hodin zamaskovat skandály majitele tohoto plátku.

Kučera (SPR-RSČ Miroslava Sládka): Otevřená odpověď na otázky Lidových novin...
Foto: sprrsc.cz
Popisek: SPR-RSČ - logo

Jménem předsednictva naší strany sděluji, že předseda Dr. Miroslav Sládek nebude na vaše otázky odpovídat z principiálních důvodů.

Jednak z hlediska pochybné žurnalistické úrovně média, ve kterém jste zaměstnán. Jestliže totiž majitel úkoluje svoje zaměstnance s jasným záměrem skandalizace svých politických protivníků, žurnalistika naprosto ztrácí svůj morální kredit, pokud ovšem někdy nějaký měla.

Z chování zaměstnanců médií vlastněných bývalým ministrem financí a tím pádem i z vašich otázek přímo čiší snaha odvést pozornost od skandálního chování zmíněného oligarchy. Ten čelí trestnímu stíhání za podvod a v případě uznání viny mu hrozí vzhledem k výši podvodu 5 až 10 let odnětí svobody. Je samozřejmé, že to by se týkalo především obyčejného občana, bez takových konexí a možností jako je to právě u vašeho zaměstnavatele. Zde můžeme již dopředu počítat s tím, že mu bude vzhledem k nadstandartním vztahům s prezidentem republiky udělena milost. Ani tato varianta však z něj nesnímá morální problém, který jej diskvalifikuje z vedení České republiky, pokud tato mám být i nadále považována za zemi demokratickou a právní.

Vaše otázky směřují k devadesátým letům, a především působení pana předsedy v parlamentu. Zde je třeba zdůraznit, že byl stíhán vždy jen za politické projevy například při uctění památky vzniku Československé republiky nebo protestu proti podpisu Česko – Německé deklarace, která hanebně zbavila Německo povinnosti uhradit křivdy a škody způsobené nacisty naší zemi a Československou republiku z pozice okupované země dostala do pozice země spolupracující.

Nevíme, jaký je váš věk, ale pokud si ty události nepamatujete, tak je třeba připomenout, že v týdeníku Republika vycházel podrobný seznam mítinků pana předsedy, který je tehdy absolvoval prakticky každý den. Měl stoprocentní účast ve sněmovně, takže by policie, pokud by o to měla zájem, mohla jít při jeho zatčení najisto a kdykoliv. O nějakém vyhýbání se stíhání tedy nemůže být ani řeč. Právě tak právní zástupce pana předsedy JUDr. Lajčík docházel na všechna jednání soudu a byl kdykoliv k dispozici. Právě tak bychom se vás mohli zeptat, zda je vám známo, že v té době se pan předseda léčil z onemocnění, které bylo diagnostikováno Non-Hodgkin lymfom.

Velmi zajímavým faktem, který vás ovšem při vašem zadání naprosté neobjektivitě jistě nezajímá, je i to, že byl souzen v Pankrácké věznici. Této pocty se do té doby dostalo pouze vězňům nacistického a komunistického režimu v padesátých letech. Tedy ve stejném místě odkud odcházeli pod gilotinu nebo na šibenici nejlepší synové a dcery našeho národa. Od padesátých let byla tato praxe opuštěna – naštěstí. Nezdá se vám zarážející již fakt, že může být v demokratické společnosti uvězněn člověk na 17 dnů ve vazební věznici za projev? Pokud bychom přistoupili na tuto logiky, byl by pan Babiš již dávno ve vazební věznici a nevylezl by dříve než za několik let.

Pokud budete mít zájem o objektivní zpracování skandálního věznění kandidáta na prezidenta Dr. Miroslava Sládka v roce 1998 rádi vám vyjdeme vstříc. Pokud ovšem jde jenom o to zakrýt podvody vašeho zaměstnavatele, jste skutečně na špatné adrese. Nepopiratelným faktem je, že tato kauza se zapsala do dějin jako jedna z největších hanebností, kterou kdy režimy vládnoucí v naší zemi spáchaly proti demokracii a svobodě. Na druhou stranu můžeme předjímat, že i kauza dotačního podvodu vstoupí také do historie jako hanebnost, ale v naprosto opačném směru. Jako varovný příklad pohrdání demokracií a lidem, zlehčování zločinů, které páchali komunisté a jejich tajné policie, pohrdání zákony a pravidly slušné společnosti, jaké předvádí Andrej Babiš v gangsterské snaze uniknout spravedlnosti.

Mgr. Dušan Kučera

Za předsednictvo SPR-RSČ Miroslava Sládka

Převzato z profilu.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Hampl: Nechutné výmluvy docenta Tuleji na svou doktorandku

14:17 Senátor Hampl: Nechutné výmluvy docenta Tuleji na svou doktorandku

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k nominaci Pavla Tuleji na post ministra pro vědu.