Loučková Kotasová (ANO): Blíží se další ročník Soutěže Karla Hubáčka

27.01.2020 21:32

Rekordních devětačtyřicet přihlášených staveb a vítězství pro mateřskou školu ve Vratislavicích nad Nisou.

Loučková Kotasová (ANO): Blíží se další ročník Soutěže Karla Hubáčka
Foto: kraj-lbc.cz
Popisek: Radka Loučková Kotasová (ANO)

Taková je bilance minulého ročníku architektonické Soutěže Karla Hubáčka, kterou pořádala Agentura regionálního rozvoje s podporou Libereckého kraje. V současné době již běží přípravy ročníku letošního.

Opět se budou oslovovat majitelé zajímavých novostaveb, architektonické a stavební společnosti. Znovu se počítá s vyhlášením kategorií Rodinné a bytové domy, Občanské a průmyslové stavby, Veřejný prostor a komunikace a Inovace. „Byli bychom také rádi, kdyby se do soutěže zapojilo více studentů a studentských projektů v rámci kategorie Junior,“ zdůraznila Radka Loučková Kotasová, krajská radní pro rezort hospodářského a regionálního rozvoje, evropských projektů a územního plánování. 

Loňský premiant, vratislavická mateřská škola, je dílem místních architektů Petra Stolína a Aleny Mičekové. „Kromě vítězství v Soutěži Karla Hubáčka získala tato stavba také mnoho dalších, celorepublikových ocenění,“ dodala Radka Loučková Kotasová.

Významným partnerem soutěže byla Česká mincovna z Jablonce nad Nisou, která poskytla unikátní upomínky pro výherce. „Pro hlavního výherce jsme vybrali luxusní sadu čtyř stříbrných mincí s motivy katedrály sv. Víta, která je považována za významnou stavbu tisíciletí a to nejen u nás,“ poznamenala Lenka Klimentová z České mincovny s tím, že dalším vítězům věnovali pamětní mince k 100. výročí československé koruny.

Mezi dalšími partnery soutěže figurovali Technická univerzita v Liberci, Česká komora autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě, Svaz podnikatelů ve stavebnictví, Český svaz stavebních inženýrů, Česká spořitelna a města Liberec, Jablonec nad Nisou, Semily, Turnov a Česká Lípa.

Bližší informace o loňském ročníku soutěže i o jejích výhercích je možno zhlédnout ZDE. V brzké době se na této internetové adrese objeví informace o nadcházejícím ročníku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.