Maleček (STAN): Ořezání byrokracie a průhledné rozdělování krajských peněz jsou pro nás důležitá témata

02.09.2016 19:05

Starostové pro jižní Moravu (kandidátní listina číslo 23) zahájili na náměstí Svobody v Brně svou předvolební kampaň. Jedním z cílů hnutí je průhledné a spravedlivé rozdělování krajských peněz bez korupce obcím, městům, privátnímu i neziskovému sektoru, a proto byla kampaň zahájena happeningem s názvem Melouny spravedlivě.

Maleček (STAN): Ořezání byrokracie a průhledné rozdělování krajských peněz jsou pro nás důležitá témata
Foto: Redakce
Popisek: Starostové a nezávislí

Během necelých dvou hodin hnutí Starostové pro jižní Moravu rozdalo kolemjdoucím obyvatelům Jihomoravského kraje přibližně tisíc melounů. Melouny symbolizovaly peníze z krajského rozpočtu a v Brně se tak rozdala přibližně jedna miliarda. „Průhledné rozdělování krajských peněz do všech částí kraje, ořezání byrokracie a hlavně zastavení zadlužování Jihomoravského kraje, představují důležitá témata pro naše hnutí,“ sdělil lídr kandidátky Martin Maleček z městské části Brno-sever. Během happeningu, na kterém se sešlo přes dvacet kandidátu hnutí, se voliči zajímali nejvíce o otázky týkající se hlavního nádraží, zlepšení stavu silnic a  zkrácení čekací doby ve zdravotnických zařízeních.

Většina kandidátů hnutí Starostové a nezávislí jsou současní starostové měst a obcí na Jižní Moravě, kteří se zabývají každodenními problémy občanů ve svém správním celku. I proto si hnutí jako svůj hlavní slogan zvolilo slovo „staráme se“, které poukazuje na každodenní péči starostů o občany Jihomoravského kraje. Více informaci o  kampani i  volebním programu Starostů pro jižní Moravu naleznete na webové stránce www.staramese.cz. Celostátní programové priority hnutí jsou pak k dispozici na www.melounyspravedlive.cz.

Melounová kampaň Starostů pro jižní Moravu se z náměstí Svobody přesouvá do dalších větších měst Jihomoravského kraje. Obyvatelé se tak mohou těšit na Melouny spravedlivě v Tišnově, Kuřimi, Boskovicích, Blansku, Rousínově, Břeclavi, Hodoníně nebo Znojmě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bartošek (KDU-ČSL): Prodej méně nebezpečných drog podrobíme kontrole

12:05 Bartošek (KDU-ČSL): Prodej méně nebezpečných drog podrobíme kontrole

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k opatřením proti HHC a podobným drogám.