Martin Kukla (ANO): Pomocná ruka by měla být samozřejmostí

13.03.2022 19:37 | Komentář

Doba je velmi těžká a teď více než kdy dříve je potřeba, pokud to jen trochu jde, podávat pomocnou ruku, ideálně obě dvě.

Martin Kukla (ANO): Pomocná ruka by měla být samozřejmostí
Foto: archiv politika
Popisek: Zastupitel Kraje Vysočina Martin Kukla (ANO)

S ohledem na situaci na Ukrajině bychom si měli uvědomit, co je opravdu důležité, neřešit malichernosti a táhnout za jeden provaz. 

Anketa

Zvládne Petr Fiala krizi cen energií a pohonných hmot?

hlasovalo: 70725 lidí
Také proto se s kolegy z hnutí snažíme být ve sněmovně prospěšní, což se v posledních týdnech promítá v naší neustálé snaze snížit lidem ceny energií a pohonných hmot a dále v konkrétních pozměňovacích návrzích ke státnímu rozpočtu pro rok 2022.

Profesionálním hasičům, kteří nám v covidové době několikrát vytrhli trn z paty, navrhujeme o 600 milionů korun navýšit investice, které by měly jít na nákup 46 cisternových automobilových stříkaček a na obnovu výškové techniky – to všechno neslouží hasičům, ale především nám všem. Dalších 200 milionů si zaslouží dobrovolní hasiči, kteří za ně také pořídí cisternové automobilové stříkačky. Dále se zasazujeme o to, aby se dotace do oblasti sportu navýšily o více než jednu miliardu korun, abychom po koronavirové době vrátili děti a mládež ke sportu a sportovním organizacím pomohli s vysokými náklady na energie.

Obnova lesů, posílení české armády i podpora bydlení

Rozhodně bychom neměli zapomínat na obnovu lesů po kůrovcové kalamitě, která Vysočinu velmi výrazně zasáhla. Vláda slibovala, že obnova lesa, zadržování vody v krajině a ochrana životního prostředí budou její prioritou, přitom původní návrh rozpočtu byl o 330 milionů korun vyšší, navrhujeme výdaj zvýšit alespoň o 30 milionů, které podpoří obnovu našich lesů.

Také chceme zvýšit Novou zelenou úsporám o 350 milionů korun a o 4,4 miliardy navrhujeme posílit kapitolu Zajištění obrany ČR silami Armády ČR. Další prostředky by měly jít do rozvoje venkova (miliarda korun) a trváme také na navýšení Státního fondu dopravní infrastruktury, který by měl do regionů na opravy krajských silnic poslat celkem šest miliard korun. Přesně 180 milionů navíc by mělo podpořit bydlení – konkrétně technickou infrastrukturu, tedy zasíťování pozemků jednotlivými obcemi, které tak významně ulehčí následnou bytovou výstavbu. Daných 180 milionů je převis projektů, které byly podány a jsou tedy připraveny k realizaci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Šlachta (Přísaha): Blažek reálně paralyzuje soudnictví v Česku. Podporuju stávku

21:10 Šlachta (Přísaha): Blažek reálně paralyzuje soudnictví v Česku. Podporuju stávku

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke stávce zaměstnanců soudů.