Kukla (ANO): Jsme jednoznačně pro podporu vybudování vysokoškolských kolejí v Jihlavě

12.02.2022 22:45 | Tisková zpráva

Zástupci Hnutí ANO dlouhodobě podporují rozvoj jediné vysoké školy na Vysočině – VŠPJ. Také proto na krajském zastupitelstvu jednohlasně podpořili dotaci na výstavbu kolejí.

Kukla (ANO): Jsme jednoznačně pro podporu vybudování vysokoškolských kolejí v Jihlavě
Foto: archiv politika
Popisek: Zastupitel Kraje Vysočina Martin Kukla (ANO)

„Všech deset krajských zastupitelů svým hlasem podpoří 90milionovou dotaci na výstavbu nových kolejí a zároveň dáme návrh, aby se podpora navýšila dle aktuální potřeby projektu tzn. jasně daný procentuální podíl kraje. To vzhledem k růstu cen a také nutnosti koleje vybavit potřebným zařízením a nábytkem,“ uvedl krajský předseda Hnutí ANO na Vysočině a poslanec Poslanecké sněmovny PČR Martin Kukla.

Koleje mají do čtyř let vyrůst ve Fritzově ulici v sousedství okresního soudu, na rozvojových pozemcích ve vlastnictví vysoké školy. První etapa výstavby pětipodlažního moderního objektu počítá s kapacitou 200 lůžek. Stavba za více než 300 milionů korun čeká na přidělení ministerské dotace, zástupci Hnutí ANO navrhují záměr podpořit krajskými 90 miliony a další peníze mají z městské kasy uvolnit v Jihlavě. „V městském zastupitelstvu máme nejsilnější zastoupení. Deset hlasů tedy určitě podpoří podporu města Jihlavy ve výši 45 milionů korun – ve třech splátkách po 15 milionech, o kterých se na půdě města aktuálně diskutuje,“ uvedl předseda zastupitelů města Jihlavy Radek Popelka.

Hnutí ANO má jak v krajském, tak městském zastupitelstvu silné zastoupení a nejen v případě tohoto záměru se dokáží domluvit na jednotném postupu, což v jiných politických stranách nebývá samozřejmostí. „Je velmi důležité, abychom sjednotili postup na všech politických úrovní, a to se daří. Jedině tak totiž dokážeme zajistit efektivní rozvoj krajského města i celého kraje,“ pochvaluje si Martin Kukla.

Podle informací vedení Vysoké školy polytechnické Jihlava pro ubytování studentů nyní škola disponuje kapacitou přibližně 160 lůžek ve vlastních nebo pronajatých objektech. Vybavení, zabezpečení i technický stav budov jsou téměř na hranici životnosti. „Výstavba kolejí, které k vysoké škole jednoznačně patří a které škola pro svůj rozvoj potřebuje, jsou tak další významnou etapou v rozvoji VŠPJ. Ta se postupně stává pro potenciální studenty atraktivnější a do budoucna má přilákat více talentovaných studentů i kvalitních akademických pracovníků,“ uzavřel Martin Kukla.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

21:03 Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 ke zřízení poslanecké komise k vyšetření stř…