Ministr Mládek: MPO podpoří podnikatele a investory na čínském trhu

27.08.2014 16:00

Ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek a jeho náměstci Pavel Šolc a Vladimír Bärtl se zúčastní panelových diskuzí v rámci připravované události China Investment Forum, která se uskuteční ve dnech 28. a 29. srpna 2014 v prostorách Pražského hradu. Diskutovat budou s účastníky z Číny (ČLR) a zemí střední a východní Evropy zejména o otázkách dalšího rozvoje vzájemného obchodu a investic či o problematice těžkého průmyslu, strojírenství a energetiky.

Ministr Mládek: MPO podpoří podnikatele a investory na čínském trhu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanec Jan Mládek

Po slavnostním zahájení a úvodních slovech, která přednesou předseda vlády ČR Bohuslav Sobotka a vicepremiér státní rady ČLR Zhang Gaoli, a projevech dalších významných hostů včetně ministra průmyslu a obchodu Jana Mládka se uskuteční série panelových diskuzí. První z nich, kterou bude moderovat náměstek ministra průmyslu a obchodu ČR Vladimír Bärtl, se zaměří na klíčové téma obchodu a vzájemných investic.

"Ministerstvo průmyslu a ochodu a Vláda ČR mají zájem podpořit české podnikatele a investory na čínském trhu v oblastech, které čínská vláda vytyčila jako prioritní a ve kterých české firmy disponují významným know-how. Mezi tyto oblasti patří nanotechnologie, biotechnologie a technologie na ochranu životního prostředí. Jedním z našich zájmů je rovněž získat další čínské investory a podnikatele, pro které se tak ČR může stát centrem ekonomické expanze do západní i východní Evropy," uvedl ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek.

Diskuze se kromě ministra Mládka zúčastní rovněž například expremiér Austrálie a expert na vztahy s ČLR Kevin Rudd, prezident Hospodářské komory ČR Vladimír Dlouhý, předseda představenstva polské Agentury pro zahraniční investice Slawomir Majman, člen CPC Leading Group a hlavní ekonom ministerstva zemědělství ČLR Yang Shaopin, generální ředitel agentury CzechTrade Radomil Doležal, generální ředitel China Economic Cooperation Center CPC Hu Yanxin, místostarostka pekingského distriktu Chaoyang Zhang Lixin, generální ředitel CEFC Beijing Petroleum Group Liu Zhongqiu a další.  

China Investment Forum v první den rovněž nabídne další panelové diskuze na témata, jako jsou cestovní ruch, víza a letecké spojení, finanční sektor a doprava a letectví. Pracovní den ministra Mládka bude pokračovat jednáním 9. zasedání Ekonomického smíšeného výboru v budově MPO, v rámci kterého se sejde s náměstkem ministra obchodu ČLR Zhong Shanem. Jednání výboru tak bude obnoveno po šestileté přestávce, přičemž mezi hlavní diskutované body setkání budou patřit spolupráce v oblasti vývoje technologií, možnosti rozvoje v leteckém průmyslu, přímá letecká linka mezi Českou republikou a Čínou
a další témata z oblasti obchodu a průmyslu.

Druhý den akce pak z pohledu Ministerstva průmyslu a obchodu nabídne další velmi zajímavou panelovou diskuzi, tentokrát na téma těžkého průmyslu, strojírenství a energetiky. Diskuzi bude moderovat náměstek ministra průmyslu a obchodu Pavel Šolc a zúčastní se jí generální sekretář Ministerstva energetiky a průmyslu Albánie Koli Bele, generální ředitel agentury CzechInvest Ondřej Votruba, náměstek generálního ředitele komise pro ekonomiku a informatizaci provincie Liaoning He Qing, předseda představenstva, Pingdingshan Coal Mine Machinery Zhao Zhiliang, náměstkyně generálního ředitele, Chongqing Energy Investment Group Hu Xiaoying, předseda Hainan Shenzhou New Energy Construction and Development Luo Haofu a další.

Kromě toho nabídne druhý den také panelové diskuze na témata Informační technologie a telekomunikace, zdravotnictví a věda, výzkum a nové technologie.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ministerstvo průmyslu a obchodu

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Šlachta (Přísaha): Migranti musí čekat na vyřešení žádosti mimo Evropskou unii

14:07 Šlachta (Přísaha): Migranti musí čekat na vyřešení žádosti mimo Evropskou unii

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k řešení ilegální migrace