Mračková Vildumetzová (ANO): Považuju jednání této vlády za velmi arogantní

18.05.2023 21:02

Projev na 65. schůzi Poslanecké sněmovny 18. května 2023 ke komunikaci vlády.

Mračková Vildumetzová (ANO): Považuju jednání této vlády za velmi arogantní
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jana Mračková Vildumetzová

Vážená paní předsedkyně, vážený pane premiére, kolegyně, kolegové, já bych si také dovolila zareagovat na slova pana premiéra, který tady řekl: argumenty docházejí, pojďme se bavit věcně. Já si myslím, že tato interpelace se především dotýká komunikace, a především ta interpelace je zaměřena na ministra vnitra a vašeho, pane premiére, vicepremiéra, prvního vicepremiéra, který vás v mnoha věcech má zastupovat. A musím říct, že jeho komunikace a komunikace celé vlády je opravdu tragická.

Já jsem včera tady na plénu Sněmovny vystupovala, protože jsme tady měli nedávno zákon o státním podniku, kdy pan ministr vnitra chtěl tento zákon projednat v devadesátce. Ministr vnitra s nikým nekomunikuje, stejně nekomunikuje celá tato vláda. Takovým typickým příkladem je, že jste si změnili programové prohlášení, ale této Sněmovně jste aktuální verzi a představení neudělal ani vy, ani váš první vicepremiér Vít Rakušan.

Proto i ta interpelace mého kolegy a proto všichni víme, co způsobilo to, že došlo k vyvěšení vlajky na budově Ministerstva vnitra. To, že si ministr vnitra vytvoří nějaký KRIT na svém rezortu, nikomu o tom neřekne, vybere si tam člověka bez výběrového řízení, jakým způsobem teď komunikuje Českou poštu, a to, co se na rezortu vnitra vůbec děje, je absolutně tragické. Já hlavně považuju jednání této vlády, že nejenom, že nekomunikuje, ale že ta vláda je především velmi arogantní. A to jsme dnes tady viděli v přímém přenosu. Děkuji. (Potlesk z lavic ANO.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Proč jste odpískali jednání o penzích?

Nemyslíte, že jste tím koalici nahráli na smeč, že bude tvrdit, jak ona něco prosadila, že vás přizvala k jednání, ale vy jste to odmítli? Kdybyste jednali dál, mohli jste předložit vlastní návrhy, možná by neprošli, ale bylo by evidentní, že jste je podali a chtěli jste reformu, která je potřeba ře...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Oborná (ANO): Nikoho netěší, že do Prahy znovu dorazí traktory. Ale ministr jen slibuje

23:07 Oborná (ANO): Nikoho netěší, že do Prahy znovu dorazí traktory. Ale ministr jen slibuje

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k protestům zemědělců.