Novák (ANO): Bouře ve sklenici piva?

08.02.2018 19:16

V minulých týdnech proběhla velmi intenzivní kritika k "plánovanému přesunu" národního protidrogového koordinátora Mgr. Jindřicha Vobořila pod ministerstvo zdravotnictví. Šlo skutečně o bouři ve sklenici piva?

Novák (ANO): Bouře ve sklenici piva?
Foto: anobudelip.cz
Popisek: ANO

Protidrogová politika si jistě zaslouží pozornost. Této oblasti se intenzivně věnuji jako poslanec, ale také táta dvou dětí a člen výboru sportovního klubu, který se věnuje především dětem.

Teoreticky je vlastně jedno, zda bude koordinátor pod vládou, nebo jinde. Důležité je, zda jeho  pozici akceptují všechna dotčená ministerstva. V sedmnácti evropských státech je skutečně koordinár pod ministerstvem zdravotnictví. Proč se však přiklánět k většině, když náš systém ostatní státy považují za jeden z nejlepších?

Dle některých "novinářů" mělo jít o pomstu, kdy se Mgr. Vobořil ještě před volbami do parlamentu, postavil proti plánu Andreje Babiše, snížit daň z piva. Vobořil je naopak pro zvýšení daně. Skutečně máme tak nízkou inteligenci, abychom tomuto nesmyslu uvěřili? Není to spíše tím, že se HNUTÍ ANO snaží naplňovat volební program, kde je jasně záměr převést maximum zodpovědností z úřadu vlády pod ministerstva, deklarován? Dle mého názoru je to jasné, někdo však potřebuje senzaci, aby se prodal.

Ano, myšlenka převést tuto radu pod ministerstvo zazněla, stejně jako zazněla myšlenka převést další rady a komise vlády, těch je kolem dvaceti. Skutečně naletíme na historku o pomstě?

Včera se národní protidrogový koordinátor sešel s premiérem a dospěli k názoru, že aktuální stav je správný. Co se tedy vlastně stalo? Řekl bych, že nic. Noviny o tom již nepíší, všichni jsou spokojeni.

V čem tedy ta bouře? Troufám si tvrdit, že opět jen v mediálním prostoru.

Převzato z profilu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

21:03 Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 ke zřízení poslanecké komise k vyšetření stř…